Ηλικιωμένη αγρότισσα αγόρασε ασθενοφόρο με τις οικονομίες της και το χάρισε στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου


Η συνταξιούχος αγρότισσα Αθηνά Παπαχρήστου άφησε άφωνους τους συντοπίτες της δωρίζοντας στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου ένα ασθενοφόρο, το οποίο αγόρασε με τις οικονομίες μιας ζωής και με την πενιχρή αγροτική της σύνταξη.
Μαθήματα ζωής δίνει μια 89χρονη γυναίκα. Αγόρασε ένα ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο, αξίας 65.000 ευρώ και το παραχώρησε στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ταξίδεψε σήμερα στο Μεσολόγγι ειδικά για τον σκοπό αυτό και για να τιμήσει την ηλικιωμένη γυναίκα και την προσφορά της, παρέλαβε ο ίδιος τα κλειδιά του ασθενοφόρου.
Τη διαβεβαίωσε μάλιστα πως η μεγαλειώδης προσφορά της θα πιάσει τόπο, καθώς οι διασώστες του ΕΚΑΒ θα μπορούν τώρα να προσφέρουν ακόμη καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους κατοίκους του Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 89 ετών γερόντισσα αποκάλυψε με τη σειρά της πως έκανε τη δωρεά αυτή στη μνήμη του συζύγου της καθώς πριν από πολλά χρόνια κι όταν δεν υπήρχε τομέας ΕΚΑΒ στο Μεσολόγγι, αναγκαζόταν συχνά να μεταφέρει η ίδια τον ασθενή σύζυγό της και με μεγάλη ταλαιπωρία στα Γιάννενα, την Πάτρα και την Αθήνα.
Το ακόμη πιο συγκινητικό μάλιστα είναι πως για τη δωρεά του ασθενοφόρου η κυρία Αθηνά αναγκάστηκε να ξοδέψει όλες τις οικονομίες της.
Ο Νίκος Παπαευσταθίου την ευχαρίστησε θερμά και ευχήθηκε το παράδειγμά της να το ακολουθήσουν κι άλλοι.

Η ίδια από την πλευρά της ζήτησε ως αντάλλαγμα μόνο ένα πράγμα: Όταν περνά το ασθενοφόρο κάτω από το σπίτι της, το πλήρωμα να θυμάται να της χτυπάει τη σειρήνα!!….Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ