Λαμία: Ιατροδικαστική Έκθεση – Από τι πέθανε η 13χρονη Ιωάννα….


Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα, η άτυχη 13χρονη Ιωάννα από τη Λαμία πέθανε από  διάχυτη περιτονίτιδα, εξαιτίας ρήξης στομάχου

 

«Η νόσος (ρήξη στομάχου) εξελίχθηκε για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα» δήλωσε στο star.gr o ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Σωκράτης Τσαντίρης, μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του ανήλικου κοριτσιού.

Η ιατροδικαστική εξέταση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 22/1/2019 στη Θεσσαλονίκη, παρουσία δύο ιατροδικαστών που όρισε η οικογένεια του κοριτσιού.

Εκεί ήταν και οι γονείς της Ιωάννας. Συντετριμμένοι, έχοντας τη συμπαράσταση των συγγενών τους, συνόδεψαν τη σορό του παιδιού τους, προκειμένου να διαπιστωθεί τι προκάλεσε τον θάνατό του.

Αύριο Τετάρτη 23/1/2019  θα γίνει η κηδεία της στη Λαμία, στον Μητροπολιτικό Ναό και ώρα  12:00.

Συνελήφθησαν τρεις γιατροί από το Νοσοκομείο Λάρισας μετά τη μήνυση που κατατέθηκε

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας, Ν. Διαλυνάς, «μετά τη μήνυση που κατατέθηκε την Κυριακή, συνελήφθησαν τρεις γιατροί από το νοσοκομείο Λάρισας. Απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι και υπάρχουν κάποιοι ισχυρισμοί σε αυτά που είπαν».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η 14χρονη διαγνώστηκε με οξεία σκωληκοειδίτιδα από το νοσοκομείο της Λαμίας.Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας. «Ο χειρουργός παρέλαβε την 13χρονη στη Λάρισα με έντονους πόνους στην κοιλιά σε άσχημη κατάσταση» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Είχαν επηρεαστεί τα νεφρά της και οι δείκτες φλεγμονής ήταν στα ύψη. Εισήχθη στο χειρουργείο. Το τι έγινε στο χειρουργείο με την έννοια της ορθής αντιμετώπισης της κατάστασης δεν μπορώ να το ξέρω» τόνισε ο κύριος Διαλυνάς και πρόσθεσε: «Διαπιστώθηκε περιτονίτιδα, εν συνεχεία εγχειρητικά παρουσίασε παραλυτικό ειλεό και το Σάββατο απεβίωσε.

Τι είναι η Περιτονίτιδα

Η περιτονίτιδα είναι μια φλεγμονή και των δύο πετάλων του περιτοναίου (περίσπλαχνο και περίτονο). Το περιτόναιο , καλύπτει τα κύτος της κοιλίας και τα σπλάχνα. Έχει έκταση περίπου 6 τετραγωνικά μέτρα και προσβάλλεται συχνά από φλεγμονές.

Η περιτονίτιδα, ως μια φλεγμονή μπορεί να εμφανιστεί, στα παιδιά και στους ενήλικες όπως επίσης και στα δύο φύλα.

Τα αίτια της περιτονίτιδας μπορεί να είναι η διάτρηση της σκωληκοειδούς απόφυσης, η διάτρηση του έλκους του στόμαχου, η νέκρωση και ρήξη του έντερου, η ρήξη της χοληδόχου κύστης, η παγκρεατίτιδα κ.α.

Πως εκδηλώνεται η νόσος – Συμπτώματα

Επειδή συνήθως η περιτονίτιδα είναι αποτέλεσμα μιας άλλης πάθησης, πριν την εγκατάσταση της, θα προϋπάρξουν τα συμπτώματα της γενεσιουργού αίτιας τα οποία μπορεί να είναι τα εξής:

  • Πόνος συνεχής σε όλη την κοιλιά
  • Έμετοι χολώδεις (κιτρινοπράσινο χρώμα)
  • Ειλεός παραλυτικός (παράλυση του εντέρου)
  • Πυρετός από 38,7°C και στην συνέχεια κατεβαίνει στο 36°C
  • Ταχυπαλμία
  • Νηματοειδής σφυγμός
  • Ταχύπνοια

Διάγνωση της νόσου – Εξετάσεις

Η κλινική εξέταση και η καλή λήψη του ιστορικού είναι σημαντική για τη διάγνωση της νόσου. Εξετάσεις όπως μικροβιολογικές (αύξηση λευκών αιμοσφαιρίων άνω του 15.000-20.000 κ.ο.π) ακτινογραφίες, αξονική και μαγνητική τομογραφία βοηθούν στην τελική διάγνωση της νόσου.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές

Η περιτονίτιδα είναι η ίδια μία σοβαρή επιπλοκή. Σε περαιτέρω επιβάρυνση της νόσου μπορεί ο ασθενής να μεταπέσει σε σηπτικό σοκ (καταπληξία).

Θεραπεία – Μέθοδοι αντιμετώπισης

Η θεραπεία της περιτονίτιδας αποσκοπεί στην θεραπεία της γενεσιουργού αίτιας. Η χειρουργική διάνοιξη της περιτοναϊκής κοιλότητας για παροχέτευση και καθαρισμό της, αποτελεί την βασικότερη θεραπευτική ενέργεια.

(Ιατρικές πληροφορίες από iatropedia.gr )

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ