Επτά τροφές που αντιμετωπίζουν τον επίμονο στομαχόπονο

Τζίντζερ

Το τζίντζερ μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους και αποδεδειγμένα αντιμετωπίζει τη ναυτία και τον εμετό (και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης). Δεν μας είναι ακόμα ξεκάθαρο το πώς λειτουργεί, αλλά φαίνεται πως ρυθμίζει τα σήματα του νευρικού συστήματος.

Χαμομήλι

Ιστορικά, το χαμομήλι χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για διάφορες γαστρεντερικές διαταραχές, όπως αέρια, δυσπεψία, διάρροια, ναυτία και έμετο. Μάλιστα, χρησιμοποιείται συχνά για να ανακουφίσει τα μωρά από τον πόνο των κολικών.

Μέντα

Για πολλούς ανθρώπους, ο κύριος ένοχος για τον στομαχόπονο είναι το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, μια χρόνια διαταραχή που προκαλεί μεταξύ άλλων και φούσκωμα, διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Η μέντα έχει αποδειχθεί ερευνητικά ότι μειώνει αυτά τα άβολα συμπτώματα. Για παράδειγμα, το μινθέλαιο χαλαρώνει τους μυς στην πεπτική οδό, μειώνοντας έτσι και τους σπασμούς του πόνου.

Παπάγια

Η παπάγια είναι ένα αρκετά γνωστό τροπικό φρούτο που χρησιμοποιείται ως φυσικός τρόπος αντιμετώπισης της δυσπεψίας. Και αυτό γιατί περιέχει ένα ισχυρό ένζυμο που διασπά τις πρωτεΐνες στις τροφές που έχουμε φάει, διευκολύνοντας την απορρόφηση και πέψη.

Πράσινες μπανάνες

Ο στομαχόπονος που προκαλείται από λοίμωξη ή τροφική δηλητηρίαση συνοδεύεται συχνά από διάρροια. Διάφορες έρευνες έχουν βρει ότι οι μαγειρεμένες πράσινες μπανάνες μειώνουν τη διάρροια σε παιδιά. Και αυτό οφείλεται σε ένα συγκεκριμένο είδος φυτικής ίνας που είναι γνωστό ως ανθεκτικό άμυλο.

Συμπληρώματα πηκτίνης

Όταν ένα μικρόβιο προκαλεί στομαχόπονο και διάρροια, τα συμπληρώματα πηκτίνης επιταχύνουν την ανάρρωση. Η πηκτίνη είναι μια φυτική ίνα που σε μεγάλες ποσότητες βρίσκεται στα μήλα και στα εσπεριδοειδή.

Γιαούρτι

Αν και ορισμένοι άνθρωποι έχουν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, αυτοί που δεν έχουν μπορούν να δοκιμάσουν ένα ελαφρύ, οργανικό γιαούρτι, καθώς είναι αποτελεσματικό σε περιπτώσεις δυσπεψίας, καθώς αποκαθιστά τη χλωρίδα του γαστρεντερικού συστήματος.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here