Ρόδος – Αποκλειστικό: Κάτοικος καταγγέλλει τη δολοφονία οικόσιτων γατιών από επιχειρηματία του νησιού [βίντεο]


Ρόδος: Ο Σ.Κ. είναι μόνιμος κάτοικος Ρόδου. Είναι οικογενειάρχης, έχει ένα μικρό παιδί και λατρεύει τα ζώα. Σε αυτά βρίσκει γαλήνη, χαρά και ο ίδιος νιώθει πως είναι ό,τι έχει απομείνει από τον Παράδεισο.

Τα περιθάλπει, τα ταΐζει και τα πηγαίνει στον κτηνίατρο προκειμένου να είναι υγιή και ευτυχισμένα. Κάνει δηλαδή ακριβώς όσα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα για κάθε ευσυνείδητο άνθρωπο σε μια κοινωνία με πολιτισμό και αξίες.

Ωστόσο, αν και ο ίδιος είναι ένας φιλήσυχος άνθρωπος που δεν ενοχλεί κανέναν έχει έναν θανάσιμο εχθρό που θανατώνει γάτες συστηματικά γιατί τις  μισεί και έχει δολοφονικά ένστικτα.

Το Tromaktiko.gr επικοινώνησε μαζί του και ο ίδιος εξέφρασε όλο το μαρτύριο που έχει τραβήξει από τη βάναυση συμπεριφορά της επιχειρηματία γειτόνισσάς του η οποία  απειλεί και φέρεται να δολοφονεί τα δύστυχα τετράποδα τα οποία μαρτυρούν στα χέρια της.

Tromaktiko.gr: Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα αδέσποτα και τί συναισθήματα έχετε;

Ονομάζομαι Μ. Σ. και είμαι μόνιμος κάτοικος Ρόδου. Από μικρή ηλικία ξεκίνησα να φροντίζω αδέσποτα ζώα άρρωστα ή τραυματισμένα. Η φιλοζωία δεν είναι για μένα χόμπι ούτε μόδα καθώς τυχαίνει να έχω ανεπτυγμένη την ενσυναίσθηση για καθετί ζωντανό που υποφέρει.

Tromaktiko.gr: Εξιστορήστε μας τί έχει συμβεί με τη γειτόνισσά σας και την φερόμενη δολοφόνο ζώων;

Το 2016 μετακόμισα στο δικό μου σπίτι που βρίσκεται στη Ρόδο στην οδό Ιθάκης στην περιοχή Τσαλδάρη.

Από τους πρώτους μήνες είχα καλή σχέση με όλους τους γείτονες με εξαίρεση την φερόμενη ως δράστρια που κατοικεί ακριβώς στο δίπλα σπίτι μαζί με την αδερφή της και το σύζυγό της αδερφής της.
Από την αρχή ξεκίνησε τα παράπονα γιατί όπως έλεγε οι γάτες μπαίνουν στην αυλή της και κάνουν την ανάγκη τους στο χώμα.

Της εξήγησα πως οι αδέσποτες γάτες δεν μπορούν να περιοριστούν και πως έχω αναλάβει εγώ με δικά μου έξοδα πέρα από τη σίτισή τους να τις στειρώσω να τις εμβολιάσω και πως θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην μπαίνουν στη δική της αυλή.

Η συγκεκριμένη κυρία σταδιακά ξεκίνησε να μην μου μιλάει και πολλές φορές όταν με έβλεπε έξω στην αυλή άρχισε να με βρίζει χωρίς λόγο.

Αυτή και η αδερφή της έκαναν συνεχώς παράπονα για τα αδέσποτα γατάκια αλλά και για τους ιδιοκτήτες που φέρνουν βόλτα στην περιοχή τα σκυλιά τους παρόλο που ήταν τυπικοί και μάζευαν πάντα τα περιττώματα των ζώων τους.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη πριν τρία χρόνια όταν δύο γάτες που φρόντιζα και τρία σκυλιά που είχαν φέρει ιδιοκτήτες τους για βόλτα στη περιοχή πεθάναν με φρικιαστικό τρόπο. Τα ζώα τα οποία πέθαναν κατανάλωσαν το δηλητήριο μπροστά από το σπίτι της συγκεκριμένης κυρίας.

Tromaktiko.gr: Τί ενέργειες κάνατε προκειμένου να την εκθέσετε και κυρίως να σταματήσει την φρικιαστική συμπεριφορά της;

Σε κατάσταση σοκ όλοι οι ιδιοκτήτες των ζώων τα οποία πέθαναν συγκεντρωθήκαμε έξω απο το σπίτι της. Εκείνη δεν παραδέχτηκε τίποτα και έριξε τις ευθύνες στον γείτονά της που μένει ακριβώς δίπλα της γιατί είχε παραπονεθεί κι εκείνος κάποια στιγμή για τα ζώα.

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση όπως ήμασταν πραγματικά συντετριμμένοι καταθέσαμε μήνυση κατά αγνώστου στο αστυνομικό τμήμα της Ρόδου. Για την υπόθεση δεν έγινε τίποτα δεν βρέθηκαν στοιχεία και μπήκε αρχείο.

Μετά από αυτό το περιστατικό έβαλα στην αυλή μου παντού κάμερες και ζούσα με το φόβο ότι θα επαναληφθεί κάτι παρόμοιο. Λίγους μήνες μετά εξαφανίστηκαν με διαφορά δυο ημερών και χωρίς να αφήσουν ίχνη δύο θηλυκά στειρωμένα γατάκια.

Τα εν λόγω γατάκια περνούσαν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μέσα στην αυλή μου και ίσως κάποιες φορές να έμπαιναν και στην αυλή της γειτόνισσας.

Άλλη μια φορά συντετριμμένος έφτασα στο σημείο να ζητήσω ψυχολογική υποστήριξη απο ειδικό γιατί η στεναχώρια για τον άδικο χαμό αυτών των πλασμάτων ήταν κάτι που δεν μπορούσα να διαχειριστώ.
Έψαξα παντού ρώτησα δεν υπήρχε κανένα στοιχείο ή αν κάποιος γνώριζε από τη γειτονιά φοβόταν να μιλήσει.

Τον περασμένο Μάιο συνέβη ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Άλλα δύο γατάκια που ζούσαν μόνιμα στην αυλή μου εξαφανίστηκαν και πάλι μέσα στη νύχτα με διαφορά δύο ημερών το ένα απο το άλλο.

Δυστυχώς αυτό συνέπεσε με ένα προσωπικό μου δράμα που βίωνα εκείνο τον καιρό γιατί ο πατέρας μου ήταν στην εντατική στο νοσοκομείο Ρόδου με πολύ σοβαρό έμφραγμα.

Επειδή δεν μπορούσα να βρω λύση στο πρόβλημα μου αποφάσισα να αγοράσω ηλεκτρονικά GPS εντοπισμού. Τα προσάρμοσα στο κολάρο που φορούσαν οι γάτες μου ούτως ώστε αν κάποια χαθεί να μπορέσω να βρω στοιχεία για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Εδώ ξεκινάω να σας περιγράφω το περιστατικό για το οποίο μιλήσαμε και που αναφέρεται στην μήνυση.

Tromaktiko.gr: Πείτε μας για τις απειλές αλλά και την τραγική ψυχολογία σας

Περίπου δύο βδομάδες πριν γυρνώντας στο σπίτι το μεσημέρι βρήκα στην αυλή μου η οποία είναι πλακόστρωτη και πάντα καθαρή σκουπίδια χώματα και περιττώματα σκύλου.
Ψάχνοντας στην κάμερα ασφαλείας είδα την φερόμενη ως δράστρια να μαζεύει τα σκουπίδια από τη δική της αυλή και να τα πετάει στη δική μου.

Έχοντας πάντα την υποψία πως εκείνη έχει θανατώσει τα ζώα απευθύνθηκα στο αστυνομικό τμήμα της Ρόδου και τους ενημέρωσα για τις απειλές και για ό,τι έχει συμβεί.

Απαίτησα να της γίνουν συστάσεις και να της ζητηθεί να με αφήσει ήσυχο.

Την ίδια μέρα πήγα στο σπίτι της αδερφής της και την ρώτησα για ποιο λόγο συμπεριφέρεται έτσι εναντίον μου. Εκείνη δικαιολόγησε την πράξη της αδερφής επειδή όπως είπε τις ενοχλούν οι γάτες και ξεκίνησε να ουρλιάζει και να με βρίζει.

Την επόμενη μέρα συνάντησα στην αυλή της τη φερόμενη ως δολοφόνο των ζώων και την ρώτησα για ποιο λόγο συμπεριφέρεται έτσι.

Εκείνη ήταν ήδη εξοργισμένη για το λόγο ότι της είχαν γίνει συστάσεις από την αστυνομία.

Ξεκίνησε να με βρίζει να με απειλεί, να λέει πως θα συνεχίσει να πετάει περιττώματα στην αυλή μου και μετά είπε συγκεκριμένα πως την γάτα μου όπως την περιέγραψε ,την ασπρόμαυρη με το μενταγιόν (το GPS στο λαιμό) όταν θα την ξαναδεί θα την σκοτώσει.

Όπως ήταν φυσιολογικό εκνευρίστηκα ξεκίνησα να της φωνάζω πως αν τολμήσει και κάνει κάτι τέτοιο θα το πληρώσει ακριβά και τότε γύρισε και απείλησε εμένα και είπε πως θα ξεκάνει κι εμένα αν συνεχίσω.

Πήγα την ίδια μέρα στο Αστυνομικό Τμήμα αλλά την ώρα εκείνη πάρα του ότι είχαν παραλάβει περίπου 50 προσφυγές που μόλις είχαν καταφτάσει στην Ρόδο είχαν και ήδη κάποιον μέσα που κατέθετε για μήνυση . Περίμενα γύρω στις 2 ώρες χωρίς αποτέλεσμα και έφυγα χωρίς να κάνω τη καταγγελία.

Την μεθεπόμενη μέρα ξύπνησα το πρωί στις 06:30 έκανα έλεγχο ότι οι γάτες είναι καλά τις τάισα και έφυγα.

Δυο ώρες μετά με κάλεσε ο γείτονας μου που μένει έναν όροφο πάνω από το δικό μου σπίτι και με ενημέρωσε πως η γάτα μου βρέθηκε σκοτωμένη λίγα μέτρα έξω από το σπίτι της γειτόνισσας.

Σε κατάσταση σοκ πήγα την έβαλα στο αυτοκίνητο και την πήγα στην κτηνίατρό της.
Με ενημέρωσε πως ο θάνατος επήλθε από δυνατό χτύπημα στο κεφάλι με βαρύ αντικείμενο κατά πάσα πιθανότητα σφυρί.

Η γνωμάτευση της κτηνίατρου υπάρχει και στην δικογραφία.

Πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα αμέσως και κατέθεσα μήνυση στην Α. Μ..
Τη μεθεπόμενης μέρα με περίμενε έξω απο το σπίτι και απείλησε ξανά όχι μόνο για τα υπόλοιπα ζώα μου αλλά και για την οικογένεια μου. Έχω ένα μωρό παιδί και φοβάμαι να το βγάλω στην αυλή να παίξει.

Πήγα στην αστυνομία και έκανα καταγγελία ξανά τις έγιναν συστάσεις και αποχώρησε.
Ένα ζωντανό πλάσμα που το έχεις στην προστασία σου για οκτώ ολόκληρα χρόνια όταν το χάνεις είναι κάτι που είναι δύσκολο να το διαχειριστείς πόσο μάλλον αν ο θάνατος του προέρχεται από δολοφονία.

Εδώ και μία εβδομάδα που συνέβη το κακό είμαι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση δεν κοιμάμαι τα βράδια και έχω κλείσει ραντεβού με ψυχίατρο για πρώτη φορά στη ζωή μου.
Αυτή τη στιγμή κάνω ό,τι μπορώ για να γίνει η ιστορία γνωστή και να βγουν και άλλοι που έχουν χάσει ζώα στη γειτονιά να μιλήσουν.
Η συγκεκριμένη κυρία έχει σκοτώσει από αυτά που τουλάχιστον εγώ γνωρίζω έξι γάτες και τρία σκυλιά.

Για καλή μου τύχη βρέθηκε και θα καταθέσει ως μάρτυρας μία ξεναγός που εργάζεται κοντά στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διατηρεί στην παλιά πόλη . Με ενημέρωσε πως δίπλα από το ξενοδοχείο της κατά καιρούς έχουν εξαφανιστεί με μυστηριώδη τρόπο πολλά αδέσποτα. Την Τσουπίτα (έτσι την έλεγα) την είχα βρει 8 χρόνια πριν ετοιμοθάνατη στη μέση του δρόμου και για 8 χρόνια ήταν καθημερνή μου παρέα και σκέψη.

Η Τσουπίτα για εμάς ήταν μέλος της οικογένειάς μας , το πένθος και η οδύνη για το τρόπο που τη σκότωσαν μας έχει σημαδέψει. Δεν θα ζώσουμε γιορτές φέτος δεν θα στολίσουμε το σπίτι γιατί δεν έχουμε τη παραμικρή διάθεση με όσα ζούμε.

Η συγκεκριμένη κυρία έχει προκαλέσει μεγάλο κακό σε πολλές οικογένειες που έχουν χάσει τα κατοικίδια τους.

Το πένθος που βιώνουμε ισοδυναμεί με το να χάνουμε έναν δικό μας άνθρωπο γιατί μιλάμε για ένα ζωντανό πλάσμα.

Θέλω να βεβαιωθώ πως δεν θα τολμήσει να ξανακάνει κάτι τέτοιο και πως θα τιμωρηθεί παραδειγματικά για να αποτρέψουμε και άλλους επίδοξους δολοφόνους ζώων.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ρε ανθρωπε που αγαπάς τα ζώα αλλα εχεις κανει τη ζωη της γειτόνισας πατίνι, την είδες να κανει κατι η απλά επειδη εισαι τοσο καλος ανθρωπος τη ρουφιανευεις στο πανελληνιο???αν δεν την ειδες τι μιλάς???μακαρι να φας μια μηνυση για συκ/κη συσφ/ση και να τρεχεις και να μη φτανεις!!!!

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ