Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τι αλλάζει στη φορολόγηση – Μειώνεται στο μισό το τέλος επιτηδεύματος


Ελεύθεροι επαγγελματίες: Επιβεβαιώθηκε η αλλαγή της τελευταίας στιγμής για τους ελεύθερους επαγγελματίες στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών οι αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται τις επόμενες ώρες.

Μεταξύ άλλων μειώνεται κατά 50% το τέλος επιτηδεύματος που θα πληρώσουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες το 2024, με το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών να προχωρά στην τροποποίηση της σχετικής διάταξης στο φορολογικό νομοσχέδιο, που έδινε έκπτωση 25% ή 50% σε συνάρτηση με το εάν το δηλωθέν εισόδημα υπερέβαινε το τεκμαρτό.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, είχε επιβεβαιώσει την είδηση πως τελικά η μείωση του τέλος επιτηδεύματος κατά 50% θα αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Δεν θα ισχύει το τεκμαρτό εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να ελεγχθούν», είχε δηλώσει ο Κωστής Χατζηδάκης. «Όποιος θέλει, μπορεί να αμφισβητήσει στην ΑΑΔΕ το τεκμήριο διαβίωσης», είπε ακόμα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

«Η επιβάρυνση στις επιχειρήσεις λόγω τζίρου θα είναι πιο γραμμική, πιο αναλογική και πιο δίκαιη. Θα υπάρξει μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% για όλους του ελεύθερους επαγγελματίες», ολοκλήρωσε ο υπουργός.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ