Συγγνώμη λάθος της είπαν οι γιατροί: Μισό βήμα πριν την απόξεση αντιλήφθηκε ότι δεν είχε αποβάλλει

Συγγνώμη λάθος της είπαν οι γιατροί: Ευτυχής μεν η κατάληξη, αλλά τραγικό αυτό που πέρασε η κοπέλα μέσα σε νοσοκομείο από μια λάθος διάγνωση

H αληθινή ιστορία της κοπέλας αυτής που νόμιζε πως είχε αποβάλλει και τελικά εξακολουθούσε να είναι έγκυος πραγματικά συγκλονίζει για το πόσο λανθασμένη διάγνωση μπορεί να λάβει κάποιος.

“Τι ακριβώς είναι αυτό;” Ρώτησα, στηρίζοντας τους αγκώνες μου στο γυναικολογικό κρεβάτι κοιτάζοντας την οθόνη του υπερήχου.

“Αυτό είναι ένα έμβρυο ηλικίας επτά εβδομάδων με καρδιακό παλμό”, είπε ο γιατρός μου.

“Μα πώς είναι δυνατόν” ρώτησα, κοιτάζοντας και ακούγοντας τον καρδιακό παλμό του εμβρύου. Του παιδιού μου.

Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δύο εβδομάδες πριν, είχα διαγνωστεί με αποβολή. Έσπευσα στο γραφείο του γιατρού μετά από έντονες κράμπες και αιμορραγία και ένας υπέρηχος επιβεβαίωσε τον τερματισμό της εγκυμοσύνης μου. Δεν υπήρχε πλέον έμβρυο, εκεί όπου θα έπρεπε να υπάρχει. Και όμως, εγώ στο ίδιο μέρος πάλι, δύο εβδομάδες αργότερα, ανακάλυπτα πως ήμουν ακόμα έγκυος!

Συγγνώμη λάθος της είπαν οι γιατροί: Μισό βήμα πριν την απόξεση αντιλήφθηκε ότι δεν είχε αποβάλλει

Είχα περάσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες λέγοντας αντίο σε αυτήν την εγκυμοσύνη. Οι φίλοι μου με είχαν βγάλει έξω και είχα ξεδώσει. Έκανα όλα τα απαγορευμένα για μία έγκυο και έπινα πολύ κρασί και μπύρα.

Όταν έφτασε η στιγμή της απόξεσης ήμουν έτοιμη ψυχολογικά έτοιμη. Θα ξανα προσπαθούσα να μείνω έγκυος και πάλι με τον σύντροφό μου. Ευτυχώς, είχα προγραμματίσει ένα δεύτερο υπερηχογράφημα πριν κλείσω τη χειρουργική επέμβαση. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα πως δεν είχα χάσει το μωρό μας. Ήταν ακόμη μέσα στη μήτρα μου ζωντανό. Είχε κανονικό παλμό. Ήταν απλώς μια εβδομάδα “πίσω από τις ημερομηνίες” από ό, τι νομίζαμε. Και η αιμορραγία και οι κράμπες εξηγήθηκαν: απλώς είμαι μία από τις γυναίκες που μπορούν να το πάθουν αυτό χωρίς να αποβάλλουν.

Ο σύζυγός μου και εγώ ήμασταν σοκαρισμένοι και ταυτόχρονα ενθουσιασμένοι. Αισθανόμασταν τόσο απίστευτα τυχεροί. Αρχικά δίσταζα να μοιραστώ αυτά τα νέα δημοσίως. Ήμουν πολύ επιφυλακτική. Οι περισσότερες αποβολές είναι πραγματικά αποβολές. Μακάρι να ήξερα, όταν θρηνούσα την αποβολή μου πως υπήρχε έστω και μία ελπίδα…

Μπορεί ωστόσο να συμβεί αυτό και πότε;

Αυτό ακριβώς ρώτησα τον επικεφαλής μαιευτικής και γυναικολογίας στο Νοσοκομείο που με παρακολουθούσαν.

“Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, αλλά το βλέπουμε να συμβαίνει. Το σπέρμα μπορεί να παραμείνει ενεργό και βιώσιμο στο αναπαραγωγικό σύστημα μιας γυναίκας έως και έξι ημέρες. Έτσι η σύλληψη μπορεί να γίνει πολύ αργότερα απ’ το συνηθισμένο».

«Αυτό παρατηρείται συνήθως στην εξωσωματική γονιμοποίηση ή σε άλλες μορφές υποβοηθούμενης αναπαραγωγικής τεχνολογίας. Ακόμα και όταν πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε με απίστευτη ακρίβεια πότε είναι η ημερομηνία της σύλληψης, μπορούμε να είμαστε τρεις ή τέσσερις μέρες μακριά. Μπορεί να συμβούν καθυστερήσεις στην ωορρηξία των γυναικών ή / και στην εμφύτευση ενός εμβρύου. Έχω δει δίδυμα που και τα δύο μεγαλώνουν τέλεια, αλλά να έχουν διαφορά μίας ολόκληρης εβδομάδας! Έτσι, ένα γονιμοποιημένο ωάριο μπορεί να χρειαστεί αρκετές ημέρες για να εμφυτευτεί και να αρχίσει να αναπτύσσεται στη μήτρα μιας γυναίκας. Ωστόσο, συνήθως, αν μοιάζει κάτι με αποβολή, είναι αποβολή», συνεχίζει ο γιατρός.

Παράλληλα, προειδοποιεί, «εάν μία κοπέλα έχει μεγάλη κολπική αιμορραγία, δεν πρέπει να βιαστεί να τερματίσει την εγκυμοσύνη της. Αυτό που λέω στους ασθενείς μου είναι, ”δεν είμαι απολύτως βέβαιος πως αυτή είναι μια αποβολή. Είμαι απαισιόδοξος, αλλά θα ήθελα να επιστρέψετε σε μια εβδομάδα. “Τότε είναι καλύτερα προετοιμασμένοι ψυχολογικά για το τι μπορεί να συμβεί».

Πλέον εγώ και ο σύντροφός μου ζούμε ένα πραγματικό θαύμα! Κάθε μέρα που περνά και το μωρό μου μεγαλώνει μέσα στη μήτρα μου είναι ένα θαύμα!

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ