5 συμβουλές για να μαγειρεύετε πάντα τέλεια πιάτα


Tips μαγειρικής που αξίζει να εφαρμόσετε στο καθημερινό μαγείρεμα.

Πώς γίνεται να ακολουθείτε βήμα-βήμα μια συνταγή και το αποτέλεσμα να μην βγαίνει όπως θα θέλατε; Η μαγειρική θέλει δημιουργικότητα αλλά και κανόνες. Για αυτό μάθετε τα 5 tips που κάθε chef θα ήθελε να σας πει για να φτιάχνετε πάντα νόστιμα πιάτα.

Δοκιμάστε το φαγητό, ενώ μαγειρεύετε

Όταν φτιάχνετε ένα περίπλοκο ή ακόμα κι ένα απλό πιάτο, καλό είναι να μην το δοκιμάσετε μόνο όταν ολοκληρωθεί. Όσο μαγειρεύετε δοκιμάστε για να ανακαλύψετε τυχόν παραλείψεις και να τις διορθώσετε.

Το αλάτι δεν κάνει θαύματα

Εάν το φαγητό δεν έχει μαγειρευτεί σωστά, λίγο αλάτι δεν θα το «σώσει» ό,τι κι αν λένε. Κάποιες φορές χρειάζεται λίγο λεμόνι ή κάποιο μπαχαρικό. Γίνετε δημιουργικοί και το αποτέλεσμα δεν θα σας απογοητεύσει.

Δοκιμάστε μία νέα συνταγή μόνοι σας

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε μια νέα συνταγή, πρώτα φτιάξτε την για εσάς και μετά μαγειρέψτε την για ένα επίσημο δείπνο. Όχι μόνο μπορεί να κάνετε λάθος, αλλά συνήθως όταν μαγειρεύουμε κάτι για πρώτη φορά, πρέπει να είμαστε συνέχεια πάνω από την κατσαρόλα!

Η μακαρονάδα θέλει…τηγάνι!

Μια αυθεντική και νόστιμη μακαρονάδα πρέπει να ανακατεύεται με τη σάλτσα της στο τηγάνι. Αν αγαπάτε τα μακαρόνια, δοκιμάστε να τα κάνετε al dente και πριν τα σερβίρετε να τα βάλετε σε τηγάνι μαζί με τη σάλτσα και ελάχιστο νερό.

Προσοχή στη συνταγή

Εκτός από τα υλικά-που μπορεί να ξεχάσετε- σε κάποιες συνταγές έχει μεγάλη σημασία η σειρά των βημάτων αλλά και των αξεσουάρ που θα χρησιμοποιήσετε. Το ξύλινο κουτάλι στο ανακάτεμα κι όχι μεταλλικού ή η προσθήκη χλιαρού νερού κι όχι κρύου, για παράδειγμα, μπορεί να καταστρέψει ή να κάνει τέλειο το πιάτο σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ