Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ

Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πυροβόλα όπλα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί (30/11) στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματισθούν άλλοι έξι και ζήτησε «να κλιμακωθεί η αντίσταση» κατά του Ισραήλ.

«Οι αδελφοί Μουράντ Νεμρ (38 ετών) και Ιμπραχίμ Νεμρ (30 ετών), μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ – Κάσαμ από τη Σουρ Μπάχερ», συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, «θυσιάσθηκαν διεξάγοντας επιχείρηση» κατά την οποία «σκοτώθηκαν τρεις έποικοι και τραυματίσθηκαν άλλοι», ισχυρίσθηκε η Χαμάς.

H παλαιστινιακή οργάνωση προσέθεσε ότι «η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ως φυσική απάντηση στα πρωτοφανή εγκλήματα που διαπράττει η κατοχή», αναφερόμενη στη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και την αντιμετώπιση των Παλαιστίνιων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

Η ισραηλινή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι δύο δράστες της επίθεσης, αδέλφια από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σκοτώθηκαν μετά την επίθεση που «εξαπέλυσαν» εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ.

Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκαν μία γυναίκα ηλικίας 24 ετών, ένας άνδρας 70 ετών και μία ηλικιωμένη.

«Αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ, σήμερα το πρωί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ωμή βία», υπογράμμισε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στο Ισραήλ, Τζακ Λιού.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ