Ρωσία: «Εξτρεμιστικό το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+» αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει αναφερθεί επί μακρόν στην επιδίωξη του να προφυλάξει τον παραδοσιακό τύπο οικογένειας ενάντια στους… νεοτερισμούς της Δύσης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας έκρινε σήμερα ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές θα πρέπει χαρακτηριστούν τρομοκράτες.

Δημοσιογράφος του Reuters που βρισκόταν στο δικαστήριο άκουσε το Σώμα να ανακοινώνει ότι ενέκρινε αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης να αναγνωρίσει ως εξτρεμιστικό αυτό που χαρακτήρισε “διεθνές κοινωνικό κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+ ” και να απαγορεύσει τις δραστηριότητές του.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ότι θα διεκδικήσει μια νέα εξαετή θητεία τον Μάρτιο, έχει αναφερθεί επί μακρόν στην επιδίωξη του να προφυλάξει τον παραδοσιακό τύπο οικογένειας ενάντια στους… νεοτερισμούς της Δύσης.

Σε ομιλία του τον περασμένο χρόνο ο Πούτιν είπε ότι η Δύση είναι ευπρόσδεκτη να υιοθετήσει “μάλλον περίεργες –κατά την άποψή μου– δήθεν μοντέρνες τάσεις όπως τα δεκάδες φύλα και τις παρελάσεις γκέι”, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να τις επιβάλει σε άλλες χώρες.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους πριν από την απόφαση του δικαστηρίου ότι το Κρεμλίνο “δεν παρακολουθεί την υπόθεση και δεν έχει κάποιο σχόλιο να κάνει”.

Η διαδικασία ήταν κλειστή για τα μέσα ενημέρωσης, αλλά επιτράπηκε στους δημοσιογράφους να ακούσουν την απόφαση.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ