5 tips για υπέροχο ”αγουροξυπνημένο” δέρμα


Κάνουμε τόσα πολλά για να φαίνεται το δέρμα μας υπέροχο το πρωί.

Αλλά τι θα συμβεί αν ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά για το καλύτερο δέρμα ήταν τόσο απλό όσο ένας καλός ύπνος; Έτσι και αλλιώς, το σώμα μας δεν σταματά να λειτουργεί – ειδικά όταν κοιμόμαστε.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχει αρκετή έρευνα και επιστήμη πίσω από την έννοια της ομορφιάς. Κατά τη διάρκεια του ύπνου συμβαίνουν μερικές από τις σημαντικότερες εσωτερικές – και επιδερμικές – αποκαταστάσεις!

Ενώ δεν πρέπει να εγκαταλείψετε πλήρως την καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας για να προλάβετε να κοιμηθείτε λίγο παραπάνω, υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να ενισχύσετε τη σχέση του δέρματος με τον ύπνο για καλύτερα πρωινά αποτελέσματα.

Πώς ο ύπνος επηρεάζει το δέρμα σας

Η έρευνα λέει ότι μια νύχτα του κακού ύπνου μπορεί να προκαλέσει:

-πεσμένα βλέφαρα

-πρησμένα μάτια

-πιο σκουρόχρωμους κύκλους

-περισσότερες ρυτίδες και λεπτές γραμμές

-γωνίες στο στόμα

Μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι δύο ημέρες περιορισμένου ύπνου επηρέασαν αρνητικά την ελαστικότητα, την υγεία, την υπνηλία και την αξιοπιστία του συμμετέχοντα.

Έτσι, αυτό που μοιάζει με πρόβλημα μιας νύχτας θα μπορούσε να μετατραπεί σε κάτι πιο μόνιμο.

Πρώτα από όλα, πρέπει να καταλάβετε ότι ο ύπνος είναι ο χρόνος που το σώμα σας ”επιδιορθώνεται”. Αυτό ισχύει για την επιδερμίδα σας, όπως και για τον εγκέφαλο ή τους μύς σας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, η ροή του αίματος του δέρματός σας αυξάνεται και το όργανο ανοικοδομεί το κολλαγόνο του και επισκευάζει τις βλάβες από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, μειώνοντας τις ρυτίδες και τα σημάδια της ηλικίας.

Δεύτερον, ο ύπνος είναι μια περίοδος που το πρόσωπό σας έρχεται αναπόφευκτα σε επαφή με τα στοιχεία που βρίσκονται γύρω του για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά εάν τηρείτε τις συνιστώμενες επτά έως εννέα ώρες κάθε βράδυ.

Κοιμηθείτε επαρκώς
Η καλύτερη αρχή για να φροντίσετε δέρμα σας – και για τη συνολική υγεία σας – είναι να τηρείτε το συνιστώμενο χρόνο ξεκούρασης κάθε βράδυ.

Τα αποτελέσματα του κακού ύπνου για το δέρμα σας είναι πολυάριθμα και σημαντικά, όπως:

-δέρμα που γερνά γρηγορότερα

-δέρμα που δεν αναρρώνει και από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο

-λιγότερη ικανοποίηση από την ποιότητα του δέρματός σας

Μερικές φορές μπορεί να έχετε μια μέρα να μην κοιμηθείτε καλά, αλλά θα πρέπει να κοιμάστε για επτά έως εννέα ώρες.

Πλύντε το πρόσωπό σας πριν κοιμηθείτε
Έχουμε διαπιστώσει πώς ο ύπνος είναι ένας σίγουρος τρόπος για να βοηθήσετε την επιδιόρθωση του δέρματός σας: η ροή του αίματος αυξάνεται, το κολλαγόνο ξαναχτίζεται και οι μύες στο πρόσωπό σας χαλαρώνουν μετά από μια κουραστική μέρα.

Αλλά ο ύπνος με ένα βρώμικο πρόσωπο μπορεί επίσης να βλάψει την εμφάνιση του δέρματός σας.

Ο καθαρισμός του προσώπου σας κάθε βράδυ είναι αναμφισβήτητα πιο σημαντικός από το πρωί – δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε φανταχτερά προϊόντα ή να τρίβετε πολύ σκληρά. Ένα απαλό καθαριστικό για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, το μακιγιάζ και το επιπλέον λάδι θα κάνει τη διαφορά..

Το να μην καθαρίζετε το πρόσωπό σας μπορεί να προκαλέσει:

-μεγάλους πόρους

-ξηρό δέρμα

-εξανθήματα

-λοιμώξεις

-φλεγμονή

-εξάρσεις ακμής

Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα και βάλτε ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο σας
Το πλύσιμο του προσώπου σας μπορεί να στεγνώσει, και ο ύπνος μπορεί επίσης να αφυδατώσει το δέρμα, ειδικά εάν βρίσκεστε σε περιβάλλον χαμηλής υγρασίας. Ενώ το πρόσωπο ενυδατωμένο από το πόσιμο νερό μπορεί να βοηθήσει σε κάποιο βαθμό, αυτό που το δέρμα σας χρειάζεται πραγματικά τη νύχτα είναι μια τοπική ενυδατική κρέμα.

Και πάλι, δεν χρειάζεστε το πιο φανταστικό προϊόν στην αγορά. Απλά χρειάζεστε μια παχύτερη κρέμα ή λάδι που μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας καθώς κοιμάστε. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε την ενυδατική κρέμα ημέρας χρησιμοποιώντας καθαρά χέρια – για να «κλειδώσετε» την ενυδάτωση. Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε μια μάσκα ύπνου όλη τη νύχτα.

Να κοιμηθείτε ανάσκελα ή να χρησιμοποιήσετε μια ειδική μαξιλαροθήκη
Είναι λογικό, η θέση του προσώπου σας, ενώ κοιμάστε (για ένα τρίτο της ημέρας!), επηρεάζει το δέρμα σας.

Ο ύπνος σε μια βαριά επιφάνεια βαμβακιού μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας και να πιέσει το πρόσωπό σας για πολλές ώρες κάθε φορά, με αποτέλεσμα τις ρυτίδες. Ενώ οι περισσότερες ρυτίδες προκαλούνται από τις εκφράσεις που κάνουμε ενώ είμαστε ξύπνιοι, οι ρυτίδες στο πρόσωπο και το στήθος μπορεί να προκύψουν από τον ύπνο μπρούμυτα ή στο πλάι.

Μια εύκολη λύση σε αυτό είναι ο ύπνος ανάσκελα – η οποία έχει επίσης μερικά άλλα οφέλη – ακόμα κι αν πρέπει να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας με την πάροδο του χρόνου.

Αν προτιμάτε να κοιμηθείτε στο πλάι, πάρτε ένα μαξιλάρι φιλικό προς το δέρμα. Ένα σατέν ή μεταξωτό μαξιλάρι ελαχιστοποιεί τον ερεθισμό και τη συμπίεση του δέρματος, ενώ οι μαξιλαροθήκες οξειδίου του χαλκού μπορούν να μειώσουν τα πόδια του κοκκιού και άλλες λεπτές γραμμές.

Ανυψώστε το κεφάλι σας
Η ανύψωση του κεφαλιού σας έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στο ροχαλητό, παλινδρόμηση οξέων και στη ρινική συμφόρηση – όλα τα θέματα που μπορούν να διαταράξουν την ποιότητα του ύπνου σας και επομένως το δέρμα σας. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των σακουλών και των κύκλων κάτω από τα μάτια σας, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και αποτρέποντας τη συγκέντρωση του αίματος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ