Τι έμαθε ο Bill Gates από τον Warren Buffett


Ο Bill Gates είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους εν ζωή. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξέρει τα πάντα όμως. Όλοι έχουν κάτι να μάθουν και για τον Bill Gates, φαίνεται ότι το μάθημα προέκυψε από τον Warren Buffett.

Στο blog του GatesNotes, σε μια δημοσίευση με τίτλο “Αυτό που έμαθα στη δουλειά φέτος”, ο Gates αποφάσισε να «καταγράψει εμπειρίες από την εργασία και την προσωπική του ζωή».

Έτσι, αποφάσισε να μοιραστεί αυτό που πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος τρόπος μέτρησης της επιτυχίας στη ζωή.

«Ένα πράγμα που μου συμβαίνει είναι ότι οι ερωτήσεις που κάνω στον εαυτό μου στην ηλικία των 63 είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που θα ήθελα να ρωτήσω όταν ήμουν στα 20 μου. Τότε, μια αξιολόγηση στο τέλους του έτους, θα ισοδυναμούσε με μια μόνο ερώτηση: Μπορεί το λογισμικό της Microsoft να κάνει το όνειρο της προσωπικής πληροφορικής πραγματικότητα;”, έγραψε ο Gates στο blog του.

“Σήμερα βέβαια εξακολουθώ να αξιολογώ την ποιότητα της δουλειάς μου. Ωστόσο όμως, θέτω και εγώ μια ολόκληρη σειρά ερωτήσεων για τη ζωή μου. Έχω αφιερώσει αρκετό χρόνο στην οικογένειά μου; Έμαθα αρκετά νέα πράγματα; Έχω αναπτύξει νέες φιλίες και έχω εμβαθύνει αρκετά στις παλιές; Αυτές τις ερωτήσεις θα τις θεωρούσα γελοίες όταν ήμουν 25 ετών, αλλά καθώς μεγαλώνω, έχουν πολύ βαθύτερο νόημα».

«Η Melinda με βοήθησε να διευρύνω τη σκέψη μου σε αυτό το σημείο. Κατά αυτόν τον τρόπο με έχει βοηθήσει και ο Warren Buffett, ο οποίος λέει ότι το μέτρο επιτυχίας του είναι: «Οι άνθρωποι που σας ενδιαφέρουν σας αγαπούν; Νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο μέτρο που μπορείτε να βρείτε!».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ