6+1 συμβουλές για να πίνετε κρασί και να παραμείνετε αδύνατοι

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς η ανάγκη σας να πιείτε ένα ποτηράκι κρασί σας αποσπά από τον στόχο της δίαιτας; Πώς μπορεί όμως κάποιος να πάρει απόφαση να κόψει το κρασί; Για να μην ανησυχείτε, υπάρχουν συντριπτικές αποδείξεις που δείχνουν ότι το κρασί είναι πολύ θετικός παράγοντας για την υγεία όταν καταναλώνεται με μέτρο. Δείτε πώς μπορείτε να είστε υγιείς και να απολαμβάνετε ακόμα ένα ποτήρι κρασί.

Ενημερωθείτε για τις θερμίδες στο κρασί
Τα περισσότερα κρασιά έχουν περίπου 100-175 θερμίδες ανά ποτήρι. Εάν θέλετε να μάθετε τις ιδιαιτερότητες ενός συγκεκριμένου κρασιού, ελέγξτε τα διατροφικά του στοιχεία. Το πιο ενδιαφέρον πράγμα για τις θερμίδες του κρασιού είναι ότι το σώμα μας χωνεύει αλκοόλη (αιθανόλη) διαφορετικά από ότι χωνεύουμε τα τρόφιμα επειδή η αιθανόλη είναι μια τοξική ουσία. Τα σώματά μας στέλνουν την περίσσεια αιθανόλη σε μια πολύπλοκη διαδικασία μεταβολισμού που περιλαμβάνει το ήπαρ μας, το οποίο τελικά απελευθερώνει οξικό οξύ που εκκρίνεται, οπότε δεν μετατρέπεται σε ενέργεια. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η φυσιολογία του καθενός είναι διαφορετική: οι γυναίκες, οι Ασιάτες, οι Ινδιάνοι και οι Inuits μεταβολίζουν λιγότερο αλκοόλ από τους Καυκασιανούς άντρες.

Αυτό που είναι παράξενο είναι ότι αν πίνετε σε ποσοστό υψηλότερο από ό,τι μπορείτε να μεταβολίσετε το αλκοόλ, είναι πιθανότερο να μην απορροφήσετε όλες τις θερμίδες του. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να βγείτε έξω και να πιείτε ένα μπουκάλι κρασί. Αυτό σημαίνει απλώς ότι οι θερμίδες αλκοόλης συγχωρούνται λίγο περισσότερο από τις θερμίδες ενός παγωτού.

Κερδίστε το ποτήρι κρασί σας πριν το πιείτε
Το περπάτημα το απόγευμα ή το βράδυ θα βοηθήσει να διατηρηθεί ο μεταβολισμός σας και θα επιβραδύνει επίσης την ανάγκη για «τροφοδοσία» που συχνά έχουμε στο τέλος της ημέρας. Το περπάτημα είναι φυσική αποσυμπίεση. Αυτή η συνήθεια μπορεί επίσης να βοηθήσει να μειώσετε την κατανάλωση αλκοόλ.

Το να χτίσετε μια επιτυχημένη διατροφή σημαίνει αύξηση του μεταβολισμού σας. Αυτό που είναι ενδιαφέρον για το κρασί είναι ότι αυξάνει επίσης το μεταβολισμό για περίπου 70-90 λεπτά. Είναι σημαντικό να πίνετε νερό όταν καταναλώνετε κρασί για να διατηρήσετε την ισορροπία του νερού στα κύτταρά σας, αφού το αλκοόλ είναι διουρητικό. Θα παρατηρήσετε ότι η μπύρα είναι διαφορετική από το κρασί και προκαλεί τη διόγκωση των κυττάρων.

Μην πίνετε πριν φάτε
Το να πίνετε κρασί πριν το φαγητό έχει δείξει ότι αυξάνει την όρεξη. Αυτό συμβαίνει όταν καταναλώνεται 30 λεπτά πριν το φαγητό, γι ‘αυτό αποθηκεύστε το κρασί σας για το γεύμα σας. Αν σας αρέσει να μαγειρεύετε και να πίνετε ταυτόχρονα, δοκιμάστε να χωρίσετε το κρασί σας σε δυο μερίδες.

Επίσης, αν πίνετε κρασί με γεμάτο στομάχι θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να αισθανθείτε τα αποτελέσματα και πιθανότερο να απορροφήσετε όλες τις σχετικές θερμίδες.

Πίνετε ξηρό κόκκινο κρασί
Το κόκκινο κρασί έχει δείξει ότι έχει πολύ υψηλότερα αντιοξειδωτικά από άλλα κρασιά. Δώστε προσοχή στο επίπεδο αλκοόλ κατά την αγορά μιας φιάλης και προσπαθήστε να τη διατηρήσετε κάτω από 13,5% ABV. Μάθετε για τα εκπληκτικά οφέλη στην υγεία του κόκκινου κρασιού.

Μην πίνετε πολύ αργά το βράδυ
Το αλκοόλ συμπεριφέρεται παρόμοια με τους υδατάνθρακες στο σώμα μας, επομένως αντισταθείτε στο να πίνετε πολύ αργά. Θα μπορείτε επίσης να έχετε υψηλότερη ποιότητα ανάπαυσης αν σταματήσετε να τρώτε και να πίνετε τρεις ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Περάστε περισσότερο χρόνο με ένα μπουκάλι κρασί
Για να αλλάξουμε τις συνήθειες μας, πρέπει να βάλουμε αξία γύρω από τα πράγματα που τρώμε. Μπορείτε εύκολα να διατηρήσετε το κόκκινο ή λευκό κρασί σας στο ψυγείο αρκεί να το σφραγίσετε καλά με μια τρόμπα αφαίρεσης αέρα. Οι αφρώδεις οίνοι θα διαρκέσουν έως 4 ημέρες με ένα σωστό stopper.

Μην πίνετε σπίτι
Εμείς οι άνθρωποι είμαστε τεμπέληδες, οπότε αν ο πειρασμός δεν είναι κοντά, είμαστε λιγότερο πιθανό να υποκύψουμε. Αν είστε σε μια αυστηρή διατροφή, αφαιρέστε τα γλυκά και τα ποτά από το σπίτι σας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ