Ληστεία μετά φόνου στου Φιλοπάππου: Ποινή κάθειρξης 10 ετών στον 17χρονο κατηγορούμενο


Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων ο 17χρονος ο οποίος συμμετείχε στη ληστεία μετά φόνου του Νικόλα Μουστάκα στον λόφο του Φιλοπάππου.

Οι δικαστές επέβαλαν την ανώτατη ποινή που προβλέπεται για ανήλικο, δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και δεν έδωσαν αναστολή στην έφεση. Μάλιστα η σκληρή στάση του 17χρονου προκάλεσε την οργή των γονιών του άτυχου Νικόλα καθώς ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη ακόμα και μετά από τις υποδείξεις της προέδρου του δικαστηρίου.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι σκοπός τους ήταν να κλέψουν και όχι να σκοτώσουν. Επίσης ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος τη στιγμή του φονικού έψαχνε την τσάντα της κοπέλας του Νικόλα.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν δυο Γερμανίδες οι οποίες ταξίδεψαν από την πατρίδα τους στην Ελλάδα μόνο γι’ αυτό το σκοπό. Οι ίδιες είχαν πέσει θύματα ληστείας από την ίδια ομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες περιέγραψαν στο δικαστήριο τη σκληρότητα των κακοποιών. Η μια από τος κοπέλες είχε φωτογραφίσει τους δράστες και αυτή η φωτογραφία βοήθησε την κοπέλα του Νικόλα να τους αναγνωρίσει.
Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ