ΕΚΑΒ: Στάση Εργασίας 11:00 έως 15:00 – Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο ν/σ του Υπουργείου Οικονομικών για συμβάσεις επικουρικών

ΕΚΑΒ: Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που έχει τεθεί προς διαβούλευση και συγκεκριμένα στο άρθρο 60 προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού για έξι (6) μήνες έως και 30/6/2024. Ωστόσο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, ο υπουργός Υγείας είχε ενημερώσει για παράταση των συμβάσεων για ένα ένα έτος, δηλαδή έως και 31/12/2024.

«Οι διασώστες πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που προσλήφθηκαν ως επικουρικοί από την αρχή αλλά και κατά την διάρκεια της πανδημίας covid-19 βοήθησαν τα μέγιστα για να μην καταρρεύσει το ΕΚΑΒ και κατ’ επέκταση όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την πρωτόγνωρη πανδημική κρίση», αναφέρει σε ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ – αναφέρει – πραγματοποίησαν αλλά και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εκτελούν χιλιάδες διακομιδές ασθενών με covid-19 είτε διασωληνωμένων, είτε νοσούντων προς μονάδες εντατικής θεραπείας και κλινικές covid σε όλη την χώρα δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή σε αυτούς τους ανθρώπους. Παράλληλα οι επικουρικοί κάλυψαν και συνεχίζουν να καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο ΕΚΑΒ  λόγω μη έκδοσης προκηρύξεων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με το Σωματείο, «είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά της Πολιτείας σε αυτούς τους εργαζόμενους που ήρθαν στο Ε.Κ.Α.Β. εν μέσω πανδημίας να βοηθήσουν τον δοκιμαζόμενο χώρο της Υγείας και να μην αναγνωρίζεται η προσφορά τους και η αναγκαιότητα της παραμονής τους στο ΕΚΑΒ».

Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο διεκδικεί άμεσα την τροποποίηση του άρθρου για επέκταση των συμβάσεων των επικουρικών συναδέλφων  για ένα (1) έτος έως 31/12/2024. Ενημερώνει πάράλληλα, ότι αν ισχύσει η 6μηνη παράταση από την επόμενη μέρα το ΕΚΑΒ θα διαλυθεί Πανελλαδικά αφού θα σταματήσουν να εργάζονται 700 επικουρικοί διασώστες που αποτελούν μεγάλο μέρος του συνολικού προσωπικού.
Όπως σημειώνει, η περιβόητη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στην Υγεία ήδη κωλυσιεργεί για δύο χρόνια τουλάχιστον και ζητεί άμεσα την έκδοση προκηρύξεων για μόνιμο προσωπικό 800 ατόμων όπως έχει εξαγγείλει και ο Πρωθυπουργός.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ προχωρεί σε κινητοποιήσεις από σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου με στάση εργασίας και έκτακτη γενική συνέλευση από 11:00 έως τέλος βάρδιας. Καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και γενική συνέλευση όπου θα παρθεί απόφαση  για την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ