ΠΑΟΚ – Παναχαϊκή: Χόρεψε… Ζ-άμπα στη βροχή. Πρόκριση με 5άρα για τον Δικέφαλο του Βορρά


Ο ΠΑΟΚ πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, «διαλύοντας» την Παναχαϊκή στη ρεβάνς του 2-1 της Πάτρας, με τον επιβλητικό 5-0 και τον Ζαμπά να πετυχαίνει γκολάρες στη… λασπωμένη Τούμπα. Γκολ στο ντεμπούτο του ο Μίσιτς.

Η Παναχαϊκή δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το “θαύμα” του αποκλεισμού του ΠΑΟΚ, ο οποίος και ήταν “καταιγιστικός” στη ρεβάνς της Τούμπας και με το τελικό 5-0, όχι μόνο ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά προκρίθηκε και πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Μάτος μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα άνοιξε το σκορ, με τον Ζαμπά να αναλαμβάνει στη συνέχεια ρόλο “εκτελεστή” και με δύο πανέμορφα γκολ να “τελειώνει” το ματς, αφού ενδιάμεσα ο Λημνιός είχε κάνει το 3-0. Το “κερασάκι” στην “τούρτα” της πρόκρισης έβαλε ο Μίσιτς, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά, ενώ ακυρώθηκε και ένα γκολ του Ακπόμ ως οφσάιντ.Το παιχνίδι

Μόνο πέντε λεπτά χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να “σβήσει” το εις βάρος του αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, αφού στο 5′ και από κόρνερ του Μπίσεσβαρ ο Μάτος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, σε μία “περιπετειώδη” φάση.

Το γρήγορο γκολ έριξε το ρυθμό του αγώνα, όμως στο 37′, Ακπόμ και Ζαμπά “ζωγράφισαν” με τον πρώτο να κατεβάζει με εντυπωσιακό τρόπο τη μπάλα και να πασάρει στο δεύτερο την κατάλληλη στιγμή, για να περάσει εκείνος τους πάντες και να νικήσει τον Καπούταγλη με ιδανικό πλασέ.

Με γκολ ξεκίνησε όμως και το δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο 46′ ο Βραζιλιάνος ανέλαβε το ρόλο του οργανωτή και έδωσε την ασίστ στον Λημνιό, ο οποίος και έκανε το 3-0 με σουτ στην κίνηση και εν μέσω της καταρρακτώδους βροχής, που είχε μόλις ξεκινήσει.

Το γεγονός δεν επηρέασε πάντως τους γηπεδούχους, αφού ακολούθησε στο 54′ το τέταρτο γκολ, με ωραίο πλασαριστό σουτ του Ζαμπά, από την ασίστ του Λημνιού αυτή τη φορά.

Στο 57′ ένα γκολ με κεφαλιά του Ακπόμ ακυρώθηκε κακώς ως οφ-σάιντ, για να έρθει τελικά το 5ο γκολ στο 67′, με τον Γιόσιπ Μίσιτς, να σκοράρει στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με ένα “κεραυνό” από μακριά. Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Παναχαϊκή

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (68′ Λύρατζης), Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Ελ Καντουρί (74′ Καρέλλης), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (57′ Μίσιτς), Λημνιός Ζαμπά, Ακπόμ.

Παναχαϊκή: Καπούταγλης, Σταματόπουλος Σωτηράκος, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος (58′ Μουστακόπουλος), Πλέγας, Ελευθεριάδης (53′ Μαυριάς), Αργυρόπουλος, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (75′ Μασούρας).

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ