«Καλάθι» Χριστουγέννων χωρίς μελομακάρονα και κουραμπιέδες – Τί περιέχει το «Καλάθι» του Άη Βασίλη


Μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε με τη λίστα των προϊόντων που θα περιλαμβάνονται στο «καλάθι» των Χριστουγέννων, το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε τελικά να μην περιλαμβάνει τα μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Ειδικότερα, το «Καλάθι» των Χριστουγέννων το οποίο θα βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου θα περιέχει έξι κατηγορίες τροφίμων για το εορταστικό τραπέζι:

-αρνί,

-κατσίκι,

-γαλοπούλα

-τσουρέκι,

-βασιλόπιτα

-σοκολάτες

Ειδικότερα, σε αρχική ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης ενημέρωσε πως στο φετινό «Καλάθι των Χριστουγέννων» περιλαμβάνονται 8 κατηγορείς προϊόντων: «αρνί, κατσίκι, γαλοπούλα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκι, βασιλόπιτα, σοκολάτα».Μάλιστα, ο υπουργός, Κώστας Σκρέκας, δήλωνε γραπτώς: «φέτος εντάσσουμε επιπρόσθετα τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες».

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, σε νέα ανακοίνωσή του, το υπουργείο διόρθωνε σε 6 τα προϊόντα του εορταστικού καλαθιού: «αρνί, κατσίκι, γαλοπούλα, τσουρέκι, βασιλόπιτα, σοκολάτα», αφαιρούσε και τη συγκεκριμένη πρόταση από τη δήλωση του κ. Σκρέκα.

Από το υπουργείο διευκρινίστηκε πως η πρώτη αναφορά οφειλόταν σε «παραδρομή».

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει και το «Καλάθι του Αϊ Βασίλη» προκειμένου κάθε οικογένεια να μπορεί να αγοράσει σε προσιτές τιμές ένα παιχνίδι. Το φετινό «καλάθι» θα «πατάει» στο περσινό και θα είναι υποχρεωτικό για μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών με τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ και προαιρετικό για τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα συμπεριληφθούν είναι: επιτραπέζια, κούκλες-κουκλόσπιτα, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών, οχήματα τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά και αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα και μουσικά παιχνίδια.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ