Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον τράπερ και τα άλλα μέλη της σπείρας


Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον τράπερ και τα άλλα δύο μέλη της σπείρας που «χτυπούσε» ΑΤΜ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Ειδικότερα, σε βάρος των τριών συλληφθέντων ασκήθηκε σήμερα δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, μετά από επίθεση που έκαναν σε ΑΤΜ τράπεζας στο Αίγιο.

Κατά τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μετά τη ληστεία υπήρξε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, αλλά κατάφεραν να το σκάσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω σπείρα βρίσκεται πίσω από την ληστεία που έγινε σε ΑΤΜ στο Αίγιο στις 4 Οκτωβρίου. Τότε είχαν προσπαθήσει να διαρρήξουν ΑΤΜ σε χώρο σούπερ μάρκετ. Όμως οι αστυνομικοί τους εντόπισαν, με τα μέλη της συμμορίας να πυροβολούν εναντίον τους. Οι αστυνομικοί είχαν ανταποδώσει τα πυρά. Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και διέφυγαν μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου. Το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν κλεμμένο, βρέθηκε καμένo λίγη ώρα αργότερα.

Ο τράπερ Don Leon έκλεβε ΑΤΜ και μετά έδειχνε τα λεφτά στα social – «Με παίζουν τα κανάλια είμαι ήδη σταρ, είμαι criminal»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση της σπείρας που ανατίναζε ATM, μέλος της οποίας φέρεται να είναι ο τράπερ Don Leon.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από το evima.gr, δείχνει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία φέρεται να συμμετείχε ο τράπερ Don Leon, να επιχειρούν να ανατινάξουν ATM στην Εύβοια.

Μαζί με τον τράπερ Don Leon είναι και άλλα δύο άτομα που ανήκουν στη σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις σε ΑΤΜ.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο του evima.gr, τα τρία μέλη της σπείρας φαίνονται να προσπαθούν να ανατινάξουν ATM στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο Αυλωνάρι στις αρχές Σεπτεμβρίου, χωρίς όμως επιτυχία με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους και να τραπούν σε φυγή.

Ο γνωστός τράπερ συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, ως μέλος σπείρας κακοποιών που έβαζαν στο στόχαστρο ΑΤΜ τραπεζών σε όλη την Ελλάδα.

Τράπερ Don Leon:«Με παίζουν τα κανάλια είμαι ήδη σταρ, είμαι criminal»

«Με παίζουν τα κανάλια είμαι ήδη σταρ. Είμαι criminal (εγκληματίας)», λένε οι στίχοι τραγουδιού του 28χρονου τράπερ, το βίντεο κλιπ του οποίου γυρίστηκε λίγο μετά την αποφυλάκισή του, τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

@don_leon95 Mauro xrima kovo tigka 😵🤑😵 #fy #fyp #foryou #donleon ♬ πρωτότυπος ήχος – Don Leon

Στο βίντεο κλιπ παρουσιάζεται η προηγούμενη σύλληψη του τράπερ για αντίστοιχη δραστηριότητα από τα δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών.

Ο 28χρονος τράπερ Don Leon «διαφήμιζε» συνεχώς τα παραβατικά του «ένστικτα», μέσα από βίντεοκλιπ και αναρτήσεις στα social media. Η σπείρα, με τη συμμετοχή του Don Leon, άνοιξε από τον περασμένο Σεπτέμβριο τουλάχιστον 10 ΑΤΜ, με τη λεία να ξεπερνά τα 710.000 ευρώ. Στη συνέχεια γινόταν «ξέπλυμα» μέσω της μουσικής βιομηχανίας, ενώ οι κακοποιοί επιδείκνυαν τα κλεμμένα χρήματα στα βίντεοκλιπ.

Οι λευκές στολές που φορούσαν τα μέλη της σπείρας

Μέλος της σπείρας φέρεται να λέει σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας λίγο πριν το τελευταίο χτύπημα στην Ερμιόνη Αργολίδας, τα ξημερώματα του Σαββάτου: «Δεν θα μας πάρει κανείς χαμπάρι».

«Ο τροχός που είναι;», «ο αναπτήρας;», ρωτάει λίγο πριν την διάρρηξη ο ένας κακοποιός, αναζητώντας τα σύνεργα του. Οι δράστες φοράνε άσπρες στολές με κουκούλα, που παραπέμπουν σε αυτές των στελεχών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Αρνείται τη συμμετοχή του ο τράπερ

Η δικηγόρος του τράπερ ανέφερε ότι ο εντολέας της αρνείται πως συμμετείχε στη συμμορία που ανατίναζε ATM, μιλώντας στον Alpha.

Πώς δρούσε η σπείρα

Bίντεο ντοκουμέντο παρουσιάζει την δράση της συμμορίας στην οποία φέρεται να συμμετείχε ο τράπερ. Είναι η στιγμή που τα τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προσεγγίζουν με το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο το ΑΤΜ μίας τράπεζας στην Ερμιόνη.

Με γρήγορες κινήσεις οι δράστες βγάζουν από το όχημα μεγάλες φιάλες, που προφανώς περιέχουν εκρηκτικές ύλες. Στη συνέχεια, ρίχνουν το αυτοκίνητο πάνω στην πρόσοψη της τράπεζας για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ΑΤΜ και να το αδειάσουν ανενόχλητοι.

Σε άλλο βίντεο διακρίνονται να δρουν με παρόμοιο τρόπο ώστε να διαρρήξουν ΑΤΜ τράπεζας στον Λούρο Πρέβεζας. Στις εικόνες διακρίνονται οι λάμψεις από την ισχυρή έκρηξη που προκάλεσαν στο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων.

Χαρακτηριστικές είναι επίσης οι λευκές στολές που φορούν οι δράστες. Είναι παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί, όταν βρίσκονται σε έναν τόπο εγκλήματος προκειμένου να συλλέξουν αποτυπώματα και dna.

Τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν συνήθως εντόπιζαν ΑΤΜ παλαιού τύπου, εγκατεστημένων κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές και σε χώρους εκτός καταστημάτων τραπεζών, τα οποία συνήθως εφοδιάζονται με μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

Για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από το χώρο, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα μεγάλου κυβισμού που αφαιρούσαν από τις γύρω περιοχές, ενώ στη συνέχεια, διερρήγνυαν τα μηχανήματα, με χρήση τροχού κοπής μετάλλων και, προκαλώντας έκρηξη με στέρεες εκρηκτικές ύλες, αποκτούσαν πρόσβαση στις κασετίνες φύλαξης χρημάτων τις οποίες αφαιρούσαν αυτούσιες ή μόνο το χρηματικό ποσό που περιείχαν.

Από τις εκρήξεις, μάλιστα, προκαλούνταν μεγάλες φθορές σε χώρους πλησίον των ΑΤΜ, ενώ ελλόχευε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα ή και της ζωής των εργαζομένων φύλαξης των χώρων, όπου ήταν τοποθετημένα τα μηχανήματα.

Τι προκύπτει από την έρευνα 

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες έχουν κλέψει τουλάχιστον 10 ΑΤΜ με τη συνολική λεία να φτάνει τα 700.000 ευρώ ενώ οι δράστες «ξέπλεναν» τα χρήματα σε τραπ μουσική και καζίνο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μετά από έρευνες 206.00 σε μετρητά, ένα πολεμικό τυφέκιο Μ16 και 1,5 κιλό εκρηκτικής ύλης.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες του Σαββάτου τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας ως ορμητήριο οικία σε περιοχή του Καματερού, αφαίρεσαν όχημα από την περιοχή του Ναυπλίου με το οποίο μετέβησαν σε περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, όπου διέρρηξαν Α.Τ.Μ. αφαιρώντας το ποσό των 198.515 ευρώ και διέφυγαν, εγκαταλείποντας κατά τη διαδρομή τους το όχημα αυτό.

Συνελήφθη γνωστός τράπερ και άλλα 2 άτομα για ληστείες σε ATM

Τα μέλη της οργάνωσης εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά την προσπάθειά τους να εισέλθουν εντός του ορμητηρίου και συνελήφθησαν, ενώ συνολικά από σωματικές έρευνες και έρευνες σε οχήματα, οικίες και στο ορμητήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  -206.570- ευρώ, σε χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ,
  • -1- κιλό και -518- γραμμάρια εκρηκτικής ύλης,
  • πολεμικό τυφέκιο τύπου M16,
  • πιστόλι,
  • φυσίγγια,
  • -4- πυροκροτητές,
  • πυραγωγό σχοινί,
  • εξοπλισμός αφαίρεσης οχημάτων,
  • μεταλλικός τροχός κοπής,
  • διαρρηκτικά εργαλεία, σπρέι χρώματος,
  • ρουχισμός, φακοί κεφαλής,
  • κινητά και
  • κλειδιά οχημάτων.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθη συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των δραστών, για παράβαση του νόμου περί όπλων, αφού εντός της οικίας του, την οποία επισκεπτόταν συχνά ο εν λόγω δράστης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5- πιστόλια και πλήθος φυσιγγίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής τους δράσης και την εξιχνίαση περισσότερων περιπτώσεων που τυχόν εμπλέκονται, συνεχίζονται.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ