Συμφωνία των Πρεσπών – Αποκάλυψη: Η πρόταση μομφής που δεν έγινε ποτέ


Συμφωνία των Πρεσπών | Κυριάκος Μητσοτάκης | πρόταση μομφής: Η Νέα Δημοκρατία έχασε την περασμένη εβδομάδα μια ιστορική ευκαιρία να ανέβει «καβάλα στο άλογο» με αφορμή το κρίσιμο εθνικό θέμα των Σκοπίων – Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πίσω;

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται εντόνως ότι η ΝΔ ενδέχεται να καταθέσει – τις επόμενες ημέρες – πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης προκειμένου, με αυτό τον τρόπο, να μπλοκάρει, έστω και για λίγες ημέρες, την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης (24/01/2019).

Οι αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ισχυρές εισηγήσεις να καταθέσει πρόταση μομφής πριν από το μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.

Το σχέδιο ήταν να γίνει η πρόταση μομφής την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου προκειμένου να συμπέσει με το συλλαλητήριο και να βγει η γαλάζια παράταξη «καβάλα στο άλογο». Κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία της ΝΔ. Άγνωστο γιατί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υιοθέτησε αυτή την πρόταση.

Το ενδεχόμενο της πρότασης μομφής επιστρέφει και πάλι εντονότερο προκειμένου η ΝΔ να μπλοκάρει την ψηφοφορία της Πέμπτης, αν και όπως εκτιμούν γαλάζια στελέχη είναι αμφίβολη η δυναμική μιας τέτοιας κίνησης.

Προφανώς και η όλη διαδικασία θα καθυστερήσει τις εξελίξεις, αλλά σίγουρα είναι δύσκολο να τις αποτρέψει.

Υπάρχει βέβαια πάντα ο φόβος η όλη διαδικασία να γυρίσει «μπούμερανγκ» στην Πειραιώς και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα, που μέχρι στιγμής δείχνει να διαμορφώνει την πολιτική ατζέντα.

Το μόνο βέβαιον είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εγκλωβίζει όλα τα κόμματα και τα φέρνει σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή βούληση. Είναι απολύτως βέβαιον ότι η δυσαρέσκεια του κόσμου θα αποτυπωθεί στις κάλπες και εκεί θα λάβουν όλοι τα μηνύματα που πρέπει να λάβουν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ