Αράχωβα: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τον Όλιβερ – Σφίγγει ο κλοιός για τον δράστη


Αράχωβα: Η σάρωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να δώσει απαντήσεις  για τον δράστη της βάναυσης κακοποίησης του Όλιβερ που συγκίνησε το Πανελλήνιο. Απουσία υπόπτου παρά τις υποψίες και τα άτομα που στοχοποιήθηκαν μέσω των social media και χωρίς αξιοποιήσιμο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, οι Αρχές επιχειρούν να εξακριβώσουν ποια κινητά τηλέφωνα ενεργοποιήθηκαν, από την ώρα που το χάσκι της καρδιάς μας βγήκε για την καθημερινή βόλτα του μέχρι τη στιγμή που εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση.



Αράχωβα: Το σκίτσο γροθιά στο στομάχι για τον Όλιβερ – Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Το γύρο του διαδικτύου και των social media κάνει τις τελευταίες ώρες ένα σκίτσο με φόντο την κακοποίηση και τον βασανισμό μέχρι θανάτου του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα. Το σκίτσο αναρτήθηκε στον λογαριασμό του καταφύγιου ζώων «A Little Shelter» στο Instagram με την ανάρτηση να έχει ξεπεράσει τα 63.000 likes.

Στην ανάρτησή τονίζεται: «Μέχρι στιγμής τα δεδομένα έχουν ως εξής: Ο Όλιβερ βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο, ήταν βαριά χτυπημένος, έλειπε το περιλαίμιό του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάμερες της περιοχής ξηλώθηκαν. Προσπαθώντας να κλείσει η υπόθεση, κάποιοι αποπροσανατολίζουν υποδεικνύοντας τους δράστες ως… άλλα ΖΩΑ παρότι η κτηνίατρος που τον περιέθαλψε δηλώνει σοκαρισμένη με τα τραύματά του και επισημαίνει ότι η νεκροτομή αποδεικνύει ότι υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση και περισυνέλεξε γενετικό υλικό.

Παρακαλούμε ΘΕΡΜΑ. Η χώρα μας έχει πολλούς όμορφους προορισμούς για να επισκεφτεί κανείς. Προορισμούς που οι λιγοι κάτοικοι ΔΕΝ καλύπτουν σαδιστές δολοφόνους. Η ομερτά στην εκπνοή του 2023 δε μας αξίζει. Μέχρι να βγει η αλήθεια στο φως, ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΡΑΧΩΒΑ… η σιωπή είναι συνενοχή».

Αράχωβα: Έχει μεταβεί κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί το μόνο που βρήκαν ήταν μέρος του ζώου, καθώς το σώμα του είχε εκτεθεί στο περιβάλλον και είχε αλλοιωθεί. Θα το μεταφέρουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου θα πραγματοποιηθεί νέα εξέταση.

Αράχωβα: Ανατροπή με το Χάσκι – Δεν θα γίνει εκταφή του Όλιβερ – Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Δεν θα γίνει καμία εκταφή του βάναυσα κακοποιημένου χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα, καθώς φίλος του κηδεμόνα του ζώου πέταξε τη σορό του άτυχου ζώου σε χωράφι μέσα σε σακούλα.



Στο χώρο που πετάχτηκε ο Όλιβερ πάντα σύμφωνα με την εν λόγω ιστοσελίδα βρέθηκαν οστά και μέρος του σώματος του άτυχου σκύλου τα οποία θα μεταφερθούν για εξέταση με σκοπό την ταυτοποίηση και σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του βασανισμού του χάσκι Όλιβερ και τον εντοπισμό του κακοποιητή του άτυχο ζώου, καθώς κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής μετέβη στην Αράχωβα για να διερευνήσει τα στοιχεία. Το συγκεκριμένο τμήμα της αστυνομίας δεν αναλαμβάνει την υπόθεση, αλλά έχει συμβουλευτικό ρόλο.

Στην Αράχωβα έχουν μεταβεί δύο άτομα του τμήματος, ώστε, βάσει εμπειρίας, να συνδράμουν στη συλλογή στοιχείων που αφορούν στην έρευνα. Έτσι η Αστυνομία θα ερευνήσει διεξοδικά την υπόθεση ζωοκτονίας που έχει συγκλονίσει τη χώρα, για να μπορέσει να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη και να συλλάβει τον δράστη.

Αράχωβα: Συμπληρωματική κατάθεση από τον κηδεμόνα του Όλιβερ

Παράλληλα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News ο κηδεμόνας του Όλιβερ το απόγευμα κλήθηκε και πάλι στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Ο ίδιος δηλώνει ότι «αν ακούγεται κάτι για εμένα δεν ισχύει τίποτα» ενώ δεν γνώριζε γιατί τον κάλεσαν και πάλι στην Αστυνομία. Όπως λέει έχει δώσει όλα τα στοιχεία, δεν έχει να φοβηθεί για κάτι και κάνει αγώνα για να βρεθεί ο δράστης για την κακοποίηση του σκύλου του.

Οι αστυνομικοί λένε ότι από την κτηνιατρική έκθεση των κτηνιάτρων του δημοσίου δεν είναι σαφή τα δεδομένα της υπόθεσης. Στην έκθεση αναφέρεται πως, με βάση τα στοιχεία, το σκυλί έχει ένα δάγκωμα από άλλον σκύλο στο αυτί του, ενώ δε φαίνεται, σύμφωνα με το έγγραφο, να υπάρχει ανατομικά κακοποίηση του σκύλου.

Παράλληλα διευκρινίζουν ότι δεν μπορούν να ξέρουν αν υπάρχει ανθρώπινη κακοποίηση ή οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί, χωρίς ωστόσο να το αποκλείουν, και αναφέρουν ότι είχαν βρεθεί κάποιες τρίχες σε επίμαχο σημείο του χάσκι οι οποίες εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για δείγμα DNA, με την εξέταση ωστόσο να δείχνει ότι οι τρίχες αυτές ανήκαν σε σκύλο, πιθανόν και στο ίδιο το χάσκι.

«Δεν αποκλείουν τίποτα»

Ταυτόχρονα, από τις 6 κάμερες που έχουν εξεταστεί, προκύπτει η κίνηση του σκύλου και όχι άλλου ανθρώπου, ενώ δεν είναι ευκρινής η εικόνα με το τι έχει γίνει με την κίνηση του σκύλου στην περιοχή. Στο Live News μίλησε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων Βασιλική Ζαφειροπούλου λέγοντας ότι οι συνάδελφοί της δεν αποκλείουν «τίποτα».

«Εγώ ζήτησα το πόρισμα να το μελετήσω αλλά δε μου παραδόθηκε γιατί αποτελεί υλικό της προανάκρισης. (…) Έχουν παραδώσει το πόρισμα με τα ευρήματα στην αστυνομία. Υπάρχει σαφής κακοποίηση, έχει γίνει κάτι πολύ σοβαρό, δεν ξέρουμε αν είναι από άνθρωπο. Μπορεί από άνθρωπο, μπορεί από ατύχημα, μπορεί να είναι πολλά» είπε μεταξύ άλλων.

Βέβαιη η κτηνίατρος που παρέλαβε τον Όλιβερ στην Αράχωβα: «Τον ξυλοκόπησαν και τον βίασαν»

Στο μεταξύ, βέβαιη ότι ο Όλιβερ βασανίστηκε και κακοποιήθηκε βάναυσα από άνθρωπο, εμφανίζεται η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα που παρέλαβε τον σκύλο πριν αυτός ξεψυχήσει στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη του.

Η έμπειρη γιατρός, μάλιστα, αποκλείει το ενδεχόμενο να ευθύνεται για την κακοποίησή του κάποιο άλλο ζώο, όπως αφήνουν να εννοηθεί πηγές της Π.Ε Βοιωτίας και παράγοντες της Αράχωβας. Σύμφωνα με την Π.Ε Βοιωτίας, το χάσκι εξετάστηκε από δυο κτηνιάτρους της υπηρεσίες και το πόρισμά τους σε κάποια σημεία έρχεται σε αντίθεση με το αρχικό πόρισμα της κτηνιάτρου της Ιτέας κυρίας Τόλα που το εξέτασε αμέσως μετά την κακοποίησή του.

Οι δυο κτηνίατροι της Π.Ε Βοιωτίας φέρονται να μην διαπίστωσαν ίχνη κακοποίησης στον πρωκτό του ζώου από αμβλύ αντικείμενο. Η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα επιμένει στην αρχική της εκτίμηση και εξηγεί γιατί: «Οι κτηνίατροι της περιφέρειας, επειδή ήμουν παρούσα στη νεκροτομή, στην κατάσταση που βρισκόταν το ζώο μετά από 30 ώρες που κατέληξε δεν μπορούσαν να πιστοποιήσουν τίποτα απ’ αυτό το γεγονός. Στα υπόλοιπα όμως που είδαμε μαζί, συμφωνούμε και δεν έχουν δώσει πόρισμα αλλά μόνο τα ευρήματά τους. Βάσει των συγκεκριμένων ευρημάτων συμφωνήσαμε όλοι μαζί, παρουσία αστυνομίας ότι ο σκύλος έχει κακοποιηθεί. Το ξύλο δεν είναι κακοποίηση; Όσον αφορά την κακοποίηση του ζώου στο πρωκτό του από αμβλύ όργανο, αυτό είδα εγώ, δηλαδή, όταν μου έφεραν τον σκύλο, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να πάρω γενετικό υλικό. Ήμουν σίγουρη ότι ο σκύλος κακοποιήθηκε».

Σε ερώτηση πώς γίνεται οι δυο συνάδελφοι της να μην διαπίστωσαν ίχνη κακοποίησης του σκύλου με αιχμηρό αντικείμενο, στη περιοχή του πρωκτού, η ίδια απαντά: «Αυτό δεν μπορούσαν να το διαπιστώσουν μετά από τόσες ώρες και σε αυτό συμφωνήσαμε με τους συναδέλφους. Τώρα αν έχουν γράψει κάτι άλλο απ’ αυτό που είδαμε όλοι εκείνη τη στιγμή, τώρα τι να σας πω. Δεν με αφορά. Εγώ είμαι κάθετη σε αυτό που έχω γράψει και δεν αλλάζω τίποτα. Όσα είδα και έγραψα τα επιβεβαίωσα και με άλλες επαφές που είχα με ειδικούς. Γιατί ήταν κάτι το συγκλονιστικό για μένα, αυτό που έβλεπα μπροστά μου. Ο σκύλος ήταν εν ζωή όταν τον έφεραν στο ιατρείο μου και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να βγάλω φωτογραφίες. Ως γιατρός λοιπόν είμαι πολύ σίγουρη για όσα είδα και όσα περιγράφω. Τα υπόλοιπα είναι έργο της αστυνομίας, δηλαδή να βρει εάν ήταν κάποιος περαστικός ή μόνιμος κάτοικος Αράχωβας».

Σε ερώτηση αν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο στην 30ετή πείρα της, η ίδια απαντά: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο εδώ και τριάντα χρόνια που ασκώ αυτό το επάγγελμα. Ενώ έχω δει από τροχαία, από δαγκώματα, από αγριογούρουνα, από δηλητηριάσεις, κάτι ανάλογο δεν μου έχει ξανατύχει» και συνεχίζει: «Ήταν ανθρώπινος παράγοντας, είμαι βέβαιη. Δεν έγινε ούτε από άλλα σκυλιά, ούτε από αγριογούρουνο, ούτε από τροχαίο. Το κακό βέβαια σε αυτή την ιστορία είναι ότι έχει στοχοποιηθεί η Αράχωβα, κάτι που το θεωρώ ακραίο. Εγκλήματα γίνονται παντού αλλά είναι ακραίο να στοχοποιήσουμε ένα ολόκληρο χωριό για ένα έγκλημα που διέπραξε κάποιος διεστραμμένος. Αυτό αποπροσανατολίζει και τις έρευνες και χάνεις και το δίκιο σου όταν φτάνεις σε ακραίο επίπεδο. Μακάρι οι αρχές να εντοπίσουν γρήγορα τον ένοχο».

Σε ερώτηση αν το χάσκι δεν κατάφερε να επιζήσει λόγω της κακοποίησης του στον πρωκτό με αμβλύ αντικείμενο, η κυρία Τόλα απαντά: «Δεν ήταν μόνο αυτό. Διαπίστωσα υποδόρια αιματώματα σε όλο του το σώμα. Είχε χτυπηθεί πολύ άσχημα, είχε και κάταγμα σε ένα πλευρό του, μάλλον με κάποιο ξύλο έγιναν αυτά. Είναι 100% κακοποίηση από άνθρωπο, ούτε άλλος σκύλος μπορεί να το κάνει αυτό, ούτε αγριογούρουνο. Και να σας πω και το άλλο, εξίσου σημαντικό, ο σκύλος κυκλοφορούσε με ένα λουράκι που δεν έβγαινε με τίποτα. Άρα αυτός ή αυτοί που τον κακοποίησαν του αφαίρεσαν και το λουράκι. Όταν επέστρεψε στο σπίτι του μετά την κακοποίηση του, δεν φορούσε το λουρί».

Γιατί δεν ετάφη ο Όλιβερ

Διευκρινίσεις σχετικά με την εκταφή του Όλιβερ και τη μεταφορά του στο Νεκροτομείο του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα δίνει η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του σκύλου, Έφη Γρανιτσιώτη. Η δικηγόρος αναφέρει ότι ο σκύλος είχε μεταφερθεί μετά τον θάνατό του, όπως είχε γνωστό, στην Π.Ε. Βοιωτίας για τη νεκροτομή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε χώρο ιδιώτη στη Λειβαδιά, καθώς δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος χώρος.

Μετά τη νεκροτομή, οι δύο κτηνίατροι της Π.Ε. Βοιωτίας και ο ιδιώτης συνάδελφός τους, που συμμετείχε στη διαδικασία, παρέδωσαν το νεκρό ζώο, καθώς αρνήθηκαν να αναλάβουν την ταφή ή καύση του. Έτσι, ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ μαζί με έναν φίλο του αναγκάστηκαν να πάρουν τον σκύλο και να αποφασίσουν εκείνοι πού θα τον έθαβαν. Υπό καταρρακτώδη βροχή, στην επιστροφή για Αράχωβα, ο φίλος του ιδιοκτήτη του χάσκι, πρότεινε να το θάψει ο ίδιος σε ένα σημείο, δίπλα σε ένα ρέμα.

Όντας σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ εξέφρασε αδυναμία να συμμετάσχει στη ταφή και έμεινε στο αυτοκίνητο. Ο φίλος του πήρε το άψυχο σώμα του σκύλου και το εναπόθεσε πρόχειρα σε ένα σημείο, καλύπτοντάς το με κλαδιά.

Με εισαγγελική εντολή έγινε σήμερα η μεταφορά του ζώου στο Νεκροτομείο του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα όπου η σορός του θα εξεταστεί από τους έμπειρους καθηγητές Κτηνιατροδικαστικής κ.κ Δημήτρη Τόντη και Δημήτρη Δούκα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ