Αναδρομικά – Ειδικά μισθολόγια: Ποιοι, πώς και με ποια αίτηση θα τα εισπράξετε από το Δημόσιο


Πώς θα μοιραστεί το υπόλοιπο αναδρομικών σε 50.000 συντάξεις

Υπόλοιπο αναδρομικών από τα ειδικά μισθολόγια που κατ’ εκτίμηση αφορά σε περίπου 50.000 δικαιούχους (συζύγους, κληρονόμους και συνταξιούχους χηρείας) προέκυψε κατά την τελική εκκαθάριση των πληρωμών που έγιναν στις 21 Δεκεμβρίου 2018.

Το ποσό που είχε προβλεφθεί και ανακοινωθεί επισήμως για τα αναδρομικά στις συντάξεις ήταν 419 εκατ. ευρώ (μεικτά), όμως στην εκκαθάριση που έγινε μετά τις πληρωμές αποκαλύφθηκε ότι δόθηκαν τα 385 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι κατά τις εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών βγαίνει ένα περίσσευμα της τάξης των περίπου 35 εκατ. ευρώ, το οποίο δεν έχει διατεθεί σε δικαιούχους, ή έχει δοθεί μικρότερο ποσό από το πραγματικά δικαιούμενο.

Τα υπόλοιπα αναδρομικών αφορούν κυρίως σε συντάξεις χηρείας αποστράτων, καθώς και στους κληρονόμους συνταξιούχων ή εν ενεργεία στελεχών που είχαν είτε σύνταξη είτε μισθό στο διάστημα που αφορούν στα αναδρομικά, δηλαδή από 1/8/2012 ως και 31/12/2016.

Αίτηση

Για όλες τις περιπτώσεις θα χρειαστεί αίτηση από τους ενδιαφερόμενους και για το λόγο αυτό δεν αποδόθηκαν όλα τα αναδρομικά, με αποτέλεσμα να περισσέψουν περίπου 35 εκατ. ευρώ. Για παράδειγμα, στρατιωτικός που απεβίωσε το 2017, δηλαδή μετά το διάστημα που αφορούν τα αναδρομικά για την εν λόγω κατηγορία, δικαιούνταν αναδρομικά στο μισθό για το διάστημα από 1/8/2012 ως 31/12/2016. Το δικαιούμενο ποσό θα δοθεί τώρα, είτε στη σύζυγο, είτε στους νόμιμους κληρονόμους.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ