Νέες αποκαλύψεις για το μοντέλο με την κοκαΐνη: Η μεταφορά σε φυλακή ενηλίκων και η κρίσιμη δίκη


Δραματικές οι εξελίξεις – Με πόσα χρόνια κάθειρξης κινδυνεύει αν βρεθεί ένοχη

H Ειρήνη είχε χθες (22/01) τα γενέθλια της, αλλά το… δώρο των κινεζικών αρχών είναι να μεταφερθεί, αργά ή γρήγορα, σε πιο σκληρές φυλακές ενηλίκων.

Ο ποινικολόγος και συνήγορος του 21χρονου μοντέλου, Σάκης Κεχαγιόγλου, μίλησε στο STAR και αποκάλυψε ότι «αύριο ή μεθαύριο θα μεταφερθεί σε φυλακές ενηλίκων και βεβαίως τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, γιατί έως τώρα εργαζόταν στις φυλακές ανηλίκων».

«Στις 7 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη δίκη, που θα κρίνει την ελευθερία της και τη ζωή της» συμπλήρωσε ο κ. Κεχαγιόγλο, ο οποίος σημείωσε ότι την 21χρονη θα εκπροσωπήσει δικηγόρος του Χονγκ Κονγκ, καθώς ο συνήγορος που θα την υπερασπιστεί στο δικαστήριο πρέπει να συγκαταλέγεται στον δικηγορικό σύλλογο του Χονγκ Κονγκ.

.

Η τηλεφωνική επικοινωνία της κοπέλας με τον δικηγόρο της είναι μια φορά τον μήνα, για 10 λεπτά. Πριν από τέσσερις μέρες μίλησε μαζί της και του είπε ότι «εφόσον δεν μπορώ να πω ότι εμπιστεύομαι την Ελληνική Δικαιοσύνη, έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου στην Παναγία και τον Θεό, δεν έχω κάτι άλλο να απευθυνθώ».

.

Στις 7 Μαρτίου θα βρεθεί ενώπιον επτά ενόρκων που θα κληθούν να αποφασίσουν αν η κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών είναι αθώα ή ένοχη.

Η δίκη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της θα έχει διάρκεια επτά ημερών και το μοντέλο θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι δε γνώριζε για το «αμαρτωλό» φορτίο της κόκας που βρέθηκε στο σακίδιό του κατά τη διάρκεια ελέγχου, ο οποίος έγινε όταν έφθασε στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ειρήνη είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, τον Νοέμβριο του 2017, φέροντας στο σακίδιο της 2,6 κιλά κοκαΐνης. Εξαρχής το μοντέλο διακήρυσσε την αθωότητά του και ότι είχε πέσει θύμα επιτηδείων. Το Χονγκ Κονγκ έχει αυστηρή εφαρμογή και ποινές για εμπόριο ναρκωτικών. Αν κριθεί ένοχη η Ειρήνη, η κάθειρξη μπορεί να είναι από 24 έως 27 χρόνια.Η Ειρήνη έως σήμερα ισχυρίζεται πως η ίδια είναι θύμα σπείρας, που την εκμεταλλεύτηκε χωρίς η ίδια να γνωρίζει το παραμικρό για τα ναρκωτικά που μετέφερε.

Μάλιστα, φέρεται ότι έχει υποδείξει αυτούς που την έμπλεξαν με «πρωταγωνιστή» έναν Ρουμάνο που γνώρισε στη Μυτιλήνη.

Πηγή: Star


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ