Ρέντη: «Είδα τον αστυνομικό που γονάτισε και ούρλιαζε» – Η ομολογία του 18χρονου για την επίθεση


Ρέντη: Ο 18χρονος ομολόγησε πως εκείνος ήταν το άτομο που πέταξε την φωτοβολίδα που τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό

«Τον είδα που γονάτισε και ούρλιαζε». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο 18χρονος συλληφθέντας για την επίθεση στο Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης, τα όσα διαδραματίστηκαν από τη στιγμή που πέταξε την φωτοβολίδα που πέτυχε τον 31χρονο αστυνομικό.

«Μετά, όπως μας είχαν πει, ξαναμπήκα στο γήπεδο», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που συνελήφθη για για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια της Πέμπτης στου Ρέντη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.



Ο 18χρονος κατέθεσε πως: «Μου είχαν πει ότι θα πάμε στο γήπεδο να κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς. Κάποια στιγμή μας ειδοποίησαν να βγούμε από το γήπεδο. Βγήκαμε και κάποιοι μας έδωσαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Ένας μεγαλύτερος μου έδειξε πώς να ρίξω τη ναυτική φωτοβολίδα. Τράβηξα το κορδόνι, η φωτοβολίδα έσκασε στο έδαφος και μετά χτύπησε τον αστυνομικό. Τον είδα που γονάτισε και ούρλιαζε. Μετά, όπως μας είχαν πει, ξαναμπήκα στο γήπεδο».

Ο νεαρός προήχθη χθες το βράδυ στην Ασφάλεια Αττικής, είναι Έλληνας φέρεται να ανήκει στους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, ενώ δεν έχει, όπως λένε αστυνομικές πηγές, ποινικό παρελθόν.

Ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί από το γήπεδο στου Ρέντη, μετά τα επεισόδια και είχαν αφεθεί ελεύθεροι και είχε δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό στις Αρχές.



Φαίνεται ότι μετά την επίθεση ο 18χρονος επιστρέφοντας στις κερκίδες «περηφανευόταν» για την επίθεση και για το «κατόρθωμά» του, με τον τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού των ΜΑΤ. Το γεγονός αυτό άκουσαν οπαδοί που βρίσκονταν εκεί. Έτσι, μέσω πληροφοριακού δικτύου έφτασε και στα αυτιά της ασφάλειας, η οποία δεν άργησε να τον ταυτοποιήσει.

Πληροφορίες λένε πως ο δράστης έδωσε στοιχεία για τους συνεργούς του και δήλωσε πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες την βραδιά της επίθεσης, γεγονός που φανερώνει πως ήταν κάτι οργανωμένο. Παράλληλα ο νεαρός φαίνεται να δήλωσε στην αστυνομία πως τον καθοδήγησαν για τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει τη ναυτική φωτοβολίδα.

Την ίδια ώρα, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική ο 31χρονος αστυνομικός που δέχτηκε το σφοδρό χτύπημα από την ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό και καθημερινά δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.




Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ