Πως η διάθεση της εγκύου μεταφέρεται και στο μωρό της

Όλοι έχουμε γελάσει με την ψυχή μας! Με γέλια ικανά να θεραπεύσουν την ψυχή μας και να φέρουν δάκρυα ευτυχίας στα μάτια μας! Και το καλύτερο; Αποδεικνύεται ότι αυτά δεν είναι μόνο υπέροχες στιγμές για μας – είναι και για το αγέννητο μωρό μας!

Από έξι μηνών, το έμβρυο επηρεάζεται από τα συναισθήματά μας, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Επιστημών Ψυχολογίας. Τα αποτελέσματα είναι τόσο ισχυρά ώστε η συναισθηματική μας υγεία μπορεί  να διαμορφώνει τη στάση του μωρού μας για τη ζωή.

Το τι τρώμε, πώς διαχειριζόμαστε το άγχος, τα βγάζουμε πέρα με τη θλίψη, φροντίζουμε το σώμα μας – όλα αυτά τα πράγματα επηρεάζουν το μικροσκοπικό μωρό στη μήτρα μας.

Πώς ακριβώς το γέλιο επηρεάζει το μωρό;

Είναι σαν το τρενάκι του λούνα παρκ

Σωματικά, το μωρό κινείται πάνω και κάτω όταν γελάει η μητέρα.

«Όταν παρακολουθούμε το έμβρυο στο υπερηχογράφημα και η μητέρα αρχίζει να γελάει, μπορούμε να δούμε το έμβρυο, να είναι ανάποδα στη μήτρα και το κεφάλι να πηγαίνει πάνω κάτω σαν να αναπηδά σε ένα τραμπολίνο» δήλωσε ο Janet DiPietro, από το τμήμα ερευνών του John Hopkins. «Όταν οι μητέρες παρακολουθήσουν στην οθόνη τι γίνεται στη μήτρα τους, γελούν πιο έντονα και το έμβρυο ανεβαίνει και κατεβαίνει ακόμα πιο γρήγορα. Αναρωτιόμαστε αν αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αρέσει στους ανθρωπους το τρενάκι του λούνα παρκ.»

Ο Δρ. DiPietro έχει κάνει πολλές έρευνες για τα έμβρυα. Δώδεκα εβδομάδες πριν γεννηθεί το μωρό, συμπεριφέρεται ήδη σαν νεογέννητο. Αυτό σημαίνει ότι το γέλιο μας επηρεάζει τα συναισθήματά του καθώς και την κίνηση.

Η διάθεση μεταφέρεται (κατά κάποιο τρόπο) στο μωρό μας

Οι μακροχρόνιες ανησυχίες, το άγχος ή η κατάθλιψη αλλάζουν το αγέννητο μωρό σας. Οι μαμάδες που είναι άκρως ανήσυχες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν ανήσυχα μωρά. Τα μωρά που γεννιούνται από καταθλιπτικές μητέρες είναι 1,5 φορές πιο πιθανό να έχουν κατάθλιψη σε ηλικία 18 ετών και έχουν περισσότερα συναισθηματικά προβλήματα, όπως επιθετικότητα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ορμόνες μπορούν να περάσουν στον πλακούντα. Με άλλα λόγια, στο περιβάλλον του μωρού.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ