Η επιστήμη εξηγεί γιατί βγαίνεις παράξενος στις selfies


Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους φαίνεσαι διαφορετικός ή ακόμη και παράξενος στις selfies. Συχνά αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί έχεις ένα κάπως ασυνήθιστο σχήμα κρανίου. Ή μερικές φορές γιατί ποζάρεις κάπως έτσι:

Ο Nolan Feeney όμως μιλώντας στο The Atlantic υποστηρίζει πως υπάρχει ένας τελείως διαφορετικός λόγος που σχετίζεται με την επιστήμη. Και έχει να κάνει με το μυαλό σου. Συνηθίζεις να αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, κυρίως όπως τον βλέπεις στον καθρέφτη. Επομένως η κυρίαρχη εικόνα που έχεις είναι το είδωλο που αντικρίζεις κάθε πρωί στο μπάνιο σου.

Όταν όμως φωτογραφίζεις τον εαυτό σου, είναι στην πραγματικότητα σαν να σε «κοιτάζει» κάποιος άλλος – η εικόνα που, κυριολεκτικά, έχει κάποιος άλλος για σένα. Επίσης, το τεχνικό ζήτημα του φακού της κάμερας παίζει κι αυτό το ρόλο του, προσεγγίζοντας διαφορετικά την εικόνα και στρεβλώνοντας κάποια χαρακτηριστικά.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι απαραίτητα άσχημα. Ενώ πολλοί υποστηρίζουν -και με το δίκιο τους- πως οι selfies είναι μια κακόγουστη επίδειξη ναρκισσισμού, το γεγονός πως αποτυπώνουν με τον τρόπο που το κάνουν την εικόνα, είναι μια καλή αρχή για όλους να αρχίσουν να συμφιλιώνονται με την πραγματική τους όψη.

Και όσο πιο πολλές selfies βγάζεις τόσο πιο πολύ εξοικειώνεσαι με τον εαυτό σου. Άλλωστε, το μυστικό για μια καλή selfie είναι απλά να βγει ωραίο το μαλλί σου, όλοι το ξέρουν αυτό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ