Αλωνίζουν οι Τούρκοι στη Μεσόγειο και δεν ντρέπονται να το πουν – Δείτε το εξοργιστικό πρωτοσέλιδο


Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό παρεμπόδισε επτά πλοία διαφορετικών χωρών που είχαν προβεί σε συμφωνίες με την Κυπριακή Δημοκρατία για έρευνες φυσικού αερίου δυτικά της Κύπρου, όπως διατυμπανίζει ευθαρσώς η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ στο πρωτοσέλιδο θέμα της με τίτλο «Ο πολεμικός στόλος σταμάτησε 7 πλοία».

Η Γενί Σαφάκ υποστηρίζει ότι πρόκειται για πλοία υπό σημαία Ιταλίας, Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας και Μάλτας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ, το πρώτο πλοίο που εμποδίστηκε ήταν το γεωτρύπανο Saipem 12000 της ιταλικής ΕΝΙ και πως στη συνέχεια παρεμποδίστηκαν άλλα έξι πλοία.

Τον Δεκέμβριο του 2017 το ιταλικό Odin Finder, τον Μάρτιο του 2018 το γερμανικό Maria S Merian, τον Ιούνιο του 2018 το γαλλικό Thetys II, τον Αύγουστο του 2018 το βρετανικό Song of Whale, τον Οκτώβριο του 2018 το γαλλικό L’atalante και τον Δεκέμβριο του 2018 το υπό σημαία Μάλτας Nautical Geo.

Παράλληλα, στο προπαγανδιστικό της άρθρο η Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός, παρά τις «υποτιθέμενες» παρενοχλήσεις από το ελληνικό ναυτικό, συνεχίζει τις έρευνες τους υπό συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Τέλος, η Γενί Σαφάκ κάνει λόγο για αυξημένη παρουσία και ετοιμότητα του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο λόγω της «ελληνικής προκλητικότητας η οποία όμως αντιμετωπίζεται δυναμικά».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ