Πρεμιέρα του μικρού ηλεκτρικού Honda στη Γενεύη

H Ηonda έχει ανακοινώσει πως θα κατασκευάσει ένα νέο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, βασισμένο εν πολλοίς στο Urban EV Concept του 2017.

Η πρωτότυπη εκδοχή του αναμενόμενου μοντέλου θα παρουσιαστεί τον προσεχή Μάρτιο στην Έκθεση της Γενεύης, με τους Ιάπωνες να μην ανακοινώνουν στοιχεία πέρα από το γεγονός ότι το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο του «Εlectric Vision» – του οράματος της Honda, σύμφωνα με το οποίο μέχρι το 2025 τα 2/3 των αυτοκινήτων που θα πουλάει στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά.

Κατά συνέπεια δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση για το μηχανολογικό σκέλος. Αν λάβουμε ως μπούσουλα το Urban EV Concept, το ηλεκτρικό Honda θα διαθέτει το νέο σύστημα Honda Power Management Concept, που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να αποθηκεύει ενέργεια που προέρχεται από το ηλεκτρικό δίκτυο ή κάποια ανανεώσιμη πηγή και στη συνέχεια αυτή που δεν χρειάζεται, είτε να την επαναδιοχετεύει στο σπίτι του για δική του χρήση, είτε να την πουλά πάλι πίσω στο δίκτυο.

Στο εσωτερικό του αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ανακυκλωμένα υλικά, ενώ δεν αποκλείεται η χρήση φωτοβολταϊκού πάνελ στην οροφή προς αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here