Μεσολόγγι: Ο Κασσελάκης συναντήθηκε με τη γιαγιά η οποία δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ


«Το φιλότιμο, το 2023, δεν μπορεί να υποκαθιστά το Κράτος», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Με την Αθηνά Παπαχρήστου, τη γιαγιά που αγόρασε με τις οικονομίες της ένα ασθενοφόρο και το δώρισε στο ΕΚΑΒ, συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Μεσολόγγι.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία συνοδεύει με βίντεο από τη συνάντηση που έγινε στο σπίτι της κ. Παπαχρήστου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει: «Μεσολόγγι. Ζήτησα να δω την Αθηνά Παπαχρήστου. Τη “γιαγιά” όλων μας, που από το κομπόδεμά της αγόρασε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ. Μου άνοιξε το σπιτικό της, μοιράστηκα την ανθρωπιά της, την ευχαρίστησα για το φιλότιμό της. Το φιλότιμο όμως, το 2023, δεν μπορεί να υποκαθιστά το Κράτος. Το λέει κι εκείνη, όπως θα δείτε στη συνάντησή μας: “Θέλω να βγει ένας άνθρωπος, κάπως να ισάξει ετούτο το κράτος”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης της είχε τηλεφωνήσει να την ευχαριστήσει. Της είχε πει ότι, όταν επισκεφθεί το Μεσολόγγι, θα πάει να τη δει. Η κυρία Αθηνά τού απάντησε: “Να‘ρθεις αλλά πάρε και κανένα ασθενοφόρο”».

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο κ. Κασσελάκης ρώτησε την κ. Παπαχρήστου πώς αποφάσισε να δωρίσει ένα ασθενοφόρο, με εκείνη να απαντά ότι πούλησε το χωράφι και το λιοστάσι «και ό,τι πενταροδεκάρες μου είχαν μείνει που μάζευα για τα γεράματα από τα 12 μου χρόνια» τις έδωσε και το αγόρασε, «ο άντρας μου, λέω, πέθανε. Κι εγώ θα πεθάνω μια μέρα. Τι το θέλω και το λιοστάσι, τι το το θέλω και το χωράφι, είναι άχρηστα, θα μείνουν πίσω». «Αυτό που κάνετε εσείς είναι φιλότιμο», της είπε ο κ. Κασσελάκης, με εκείνη να απαντά: «το έκανα γιατί πέρασα τόσα».

Στην κουβέντα που είχαν, σύμφωνα με το βίντεο που παραθέτει ο κ. Κασσελάκης, η κ. Παπαχρήστου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «θέλω να βγει ένας άνθρωπος κάπως να ισιάξει ετούτο το κράτος και να βοηθήσει και κάπου». Αναφέρει ότι την πήρε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός και της είπε πως όποτε έρθει στο Μεσολόγγι θα έρθει και στο σπίτι, «του λέω να’ρθεις, αλλά πάρε και κανένα ασθενοφόρο». «Το θέμα δεν ειναι να έρθει εκείνος ή να έρθω εγώ, το θέμα είναι να δουλέψει το ασθενοφόρο, το ΕΚΑΒ, το νοσοκομείο, να προσφέρει στον τόπο», τόνισε ο κ. Κασσελάκης. Πρόσθεσε ότι στην Κω είχε πεθάνει 63χρονη σε καρότσα. «Εκεί έχουν τρία ασθενοφόρα, δεν έχουν διασώστες, δεν έχει κάνει η κυβέρνηση προκήρυξη για να υπάρχουν διασώστες εκεί, ένα ασθενοφόρο δουλεύει», πρόσθεσε, σχολιάζοντας ότι «είναι ένα κράτος που έχει αποδομηθεί, έχει διαλυθεί».

«Ακολούθησα τον Αλέξη», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε άλλο σημείο της κουβέντας. «Μαζί με τον Τσίπρα είσαι; Καλός αυτός, αλλά δεν τον άφησαν», είπε η κ. Παπαχρήστου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να σχολιάζει: «Κι εμένα δεν θέλουν να με αφήσουν, αλλά δεν το βάζω κάτω». «Να μην κωλώνεις, προχώρα εσύ κι ας λένε πίσω», του απάντησε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ