Σε απόγνωση οι Τούρκοι: «Χάσαμε το κοκορέτσι από τους Έλληνες»


Tην ενόχληση των τουρκικών μέσων ενημέρωσης προκάλεσε η λίστα του TasteAtlas που συμπεριέλαβε το κοκορέτσι  στην λίστα με τα κορυφαία φαγητά του κόσμου ως Ελληνικό.

Η τουρκική κουζίνα  είχε την τιμητική της στην λίστα με τα καλύτερα φαγητά του κόσμου του TasteAtlas, με 8 τουρκικά πιάτα να συμπεριλαμβάνονται στα 100 κορυφαία.

To πιάτο ωστόσο που κέντρισε το ενδιαφέρον, αποτέλεσε σημείο τριβής και έφερε ενόχληση σε αρκετά τουρκικά μέσα είναι το κοκορέτσι (kokorec τουρκικά) το οποίο κέρδισε την 79η θέση της κατάταξης με την αναφορά ως ελληνικό πιάτο.

Με τίτλο «Χάσαμε το Κοκορέτσι» σχολιάζει τον κατάλογο του TasteAtlas το Haber Global, ΄΄8 τουρκικά πιάτα συμπεριλήφθηκαν στη «100 καλύτερα πιάτα στον κόσμο» που δημοσίευσε η TasteAtlas. Η καλύτερη επιλογή ανάμεσα στα τουρκικά πιάτα είναι το «Cağ Kebab. Ωστόσο, το «Κοκορέτσι»,  εμφανίζεται ως ελληνικό πιάτο στη λίστα με τα 100 καλύτερα πιάτα του κόσμου. Η κατάταξη στην 79η θέση έγινε δημοφιλές θέμα στα social media.»

”Mέσα στον θρίαμβο, προέκυψε μια μικρή νότα ενδιαφέροντος καθώς το kokoreç, μια αγαπημένη τουρκική γεύση του δρόμου, έκανε την εμφάνισή του με την ελληνική γευστική ονομασία “Kokoretsi” στην 79η θέση, κεντρίζοντας την περιέργεια στους λάτρεις του φαγητού.”, αναφέρει η αγγλόφωνη έκδοση της Σαμπάχ.

Το κοκορέτσι, το οποίο βρήκε μια θέση εκτός Τουρκίας, τράβηξε την προσοχή. Γεύονται συνεχώς τουρκικές λιχουδιές σαν να είναι δικές του λιχουδιές”. Η ελληνική κουζίνα αυτή τη φορά έκανε το TasteAtlas να δεχθεί το κοκορέτσι ως ελληνικό πιάτο, σχολιάζει με καυστικό ύφος ο ιστότοπος της Aydinlik.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ