Κουνουπίδι ραγού με αρωματικό ρύζι μπασμάτι


Λαχταριστό κουνουπίδι γιαχνιστό με μπαχάρια και ρύζι μπασμάτι

Συστατικά

1 φλ. ρύζι μπασμάτι
3 κ. σούπας βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
2 κ. γλυκού κίτρινο κάρυ
1 κ. γλυκού σκόνη τσίλι
1 κ. γλυκού κύμινο
1/4 φλ. ντοματοπελτές
1 κουτί ντοματοπολτός
2 φλ. ζωμός λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
1 κουνουπίδι σε φουντίτσες
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
1/4 φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος

Τρόπος μαγειρέματος

Σε ένα κατσαρολάκι με δύο φλιτζάνια νερό βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και άφησέ το στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο για τρία λεπτά.

Πρόσθεσε το τζίντερ με το κάρυ, το τσίλι, το κύμινο και τον πελτέ και σοτάρισε για ένα λεπτό.

Ρίξε και τον πολτό ντομάτας με τον ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα και αλατοπιπέρωσε.

Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για επτά λεπτά.

Πρόσθεσε το κομμένο κουνουπίδι στην κατσαρόλα και συνέχισε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Ανακάτεψε και την κρέμα γάλακτος στα υλικά και βράσε για ένα λεπτό.

Σέρβιρε με το βρασμένο ρύζι και πασπάλισε με τον κόλιανδρο και έξτρα αλατοπίπερο αν χρειαστεί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ