Καταγγελία αναγνώστη για το σκληρό πρόσωπο που δείχνει η ΔΕΗ σε χρέος του


Ονομάζομαι Χρήστος και εργάζομαι σε μια εταιρεία ως φύλακας από την οποία πληρώνομαι εδώ και 8 χρόνια με τρίμηνη καθυστέρηση.

Είμαι έγγαμος με σύζυγο μακροχρόνια άνεργη, η οποία είναι απόφοιτος δημοτικού σχολείου και με ποσοστό αναπηρίας 25 τοις εκατό λόγω ανισοσκελούς εκ γενετής.

Αυτό το πρόβλημα υγείας έχει σαν συνέπεια να είναι σχεδόν αδύνατον να βρει εργασία μιας και οι δουλείες που βρίσκει είναι συνήθως ως καθαρίστρια κάτι που την επιβαρύνει πάρα πολύ στη μέση και στα πόδια και αναγκάζεται να σταματάει να εργάζεται μετά από 2-3 μέρες.

Καθε φορα που βρισκει εργασια μετα απο 2-3 μερες την τρεχω στα νοσοκομεια γιατι τα ποδια της γινονται τουμπανο. Ειμαι επισης γονεας ενος ανηλικου τεκνου 12 ετων.

Λογω της τριμηνης καθυστερησης στη μισθοδοσια μου και λογω των μειωσεων των μισθων το 2014 αυτο ειχε σαν συνεπεια να αυξηθουν οι οφειλες μου προς τη ΔΕΗ.

Η μισθοδοσια μου δεν ξεπερνα τα 600 ευρώ μηνιαιως και με αυτα τα χρηματα πρεπει να πληρωνω 98 Ευρω τον μηνα για δοση διακανονισμου στη ΔΕΗ, 25 Ευρω για δοση διακανονισμου στην ΕΥΔΑΠ, 60 Ευρω τον μηνα για δοση ενυποθηκου στεγαστικου δανειου στην τραπεζα Eurobank μετα απο υποβολη κωδικα δεοντολογιας, 50 Ευρω τον μηνα για τηλεφωνο, 30 Ευρω τον μηνα για εξοδα μετακινησης και με τα υπολοιπα θα πρεπει να επιβιωσει η οικογενεια μου και να ξοφλαω και τους τρεχοντες λογαριασμους στη ΔΕΗ και στην ΕΥΔΑΠ.

Επισης εχω οφειλες προς την εφορια που ξεπερνουν τα 3000 Ευρω και η γυναικα μου οφειλες που ξεπερνουν τα 1000 Ευρω με αποτελεσμα να απειλουμαι καθε στιγμη με κατασχεση εις χειρας τριτων και ακομα με πλειστηριασμό του σπιτιου μου.

Οφείλω να καταγγείλω τα εξής όσον αφορά τη ΔΕΗ:

α) Οι εναντι λογαριασμοι που βγαινουν αυτη τη περιοδο ειναι κατα πανω απο 100 τοις εκατο αυξημενοι σε σχεση με τους αντιστοιχους περσινους της ιδιας περιοδου, δηλαδη η ΔΕΗ για να καλυψει τα χρεη της μας ζηταει να πληρωνουμε πολυ περισσοτερα σε σχεση με πέρυσι στους εναντι λογαριασμους.

β) Επικοινωνησα με το τμημα διακανονισμων της ΔΕΗ και μου απαντησαν οτι παρολο που δεν εχω ληξιπροθεσμη οφειλη και παρολο που ειμαι συνεπης στις δοσεις του διακανονισμου αν ζητησω να κανω καινουργιο διακανονισμο χαλωντας τον παλιο τοτε επειδη οι οφειλες μου που ειναι περασμενες στον διακανονισμο ξεπερνουν τα 1000 Ευρω τον τελευταιο χρονο θα πρεπει να πληρωσω μπροστα το 30 τοις εκατο της οφειλης δηλαδη περιπου 1300 Ευρω και τα υπολοιπα σε 12 δοσεις των 250 περιπου Ευρω η καθεμια. Αυτο παρολο που ειμαι δικαιουχος ΚΟΤΒ και εγγεγραμενος στο Μητρωο Ευαλωτων Πελατων.

Δηλαδη στην ουσια για να εχω ρευμα στο σπιτι μου θα πρεπει να μην εχει τιποτα να φαει η οικογενεια μου, να μου κοπει το νερο,να μου κοπει το τηλεφωνο και το ιντερνετ ακρως απαραιτητα λογω της φυσης της εργασιας μου και ακρως απαραιτητο για τις αναγκες του παιδιου μου στο Γυμνασιο λογω των εργασιων πιυ του βαζουν με αποτελεσμα να μην μπορει να βρισκεται στο ιδιο επιπεδο γνωσης με τα αλλα παιδια και να κινδυνευει να μεινει στην ιδια ταξη και να μου βγαλει σε πλειστηριασμο το σπιτι μου η τραπεζα και η εφορια.

Τελος οφειλω να σας ενημερωσω οτι και η δοση του δανειου στη τραπεζα θα αυξηθει πολυ μετα το καλοκαιρι μιας και ληγει η τριετης περιοδος χαριτος που μου δοθηκε απο την τραπεζα μετα την υποβολη του κωδικα δεοντολογιας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις και καταγγελίες αναγνωστών, άλλων site ή blogs που αναδημοσιεύονται από το portal δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις απόψεις των συντακτών ή του «tromaktiko». Πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου και της άποψης και συνεχίζουμε από τις 08/10/2018 να δημοσιεύουμε κάθε είδους καταγγελία ή άποψη αναγνώστη που έχει απτά στοιχεία και είναι τεκμηριωμένη.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. είναι γεγονος οτι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν αυξηθεί τόσο που προσπαθουν να εξοντώσουν τους χαμηλά εισοδηματικά μισθωτους έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους αυτους να μην μπορούν να πληρώνουν τις υποχρεωσεις τους στο κράτος.ενα κράτος ένας πρωθυπουργός που δεν είναι άξιος για τίποτα έχει οδηγήσει την Ελλάδα στην εξαθλίωση καιρος είναι να την κανει γιατί είναι ανίκανος να προστατέψει και να βοηθήσει ολους αυτους τους ανθρώπους που ζούνε με πενιχρά εισοδήματα δεν έχουν θερμανση γιατί το πετρέλαιο είναι ακριβό ηΔΕΗ στέλνει λογαριασμους που δεν μπορούν να πληρώσουν γιατί λοιπον αυτός ο άνθρωπος να κυβερνάει μια χώρα που δεν άξιος σε τίποτα και στο φινάλε θέλει να πουλησει και την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ