12 συγκροτήματα που πήραν το όνομα τους από αληθινούς ανθρώπους


Είτε πήραν το όνομά τους για να τιμήσουν δασκάλους, συναδέλφους τους μουσικούς, πόρνες η κατά συρροή δολοφόνους αυτά τα συγκροτήματα κατάφεραν να ξεχωρίσουν στη διεθνή μουσική σκηνή. Τα ονόματα μπορεί ν΄ ακούγονται παράξενα αρχικά, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται αντανακλούν με ακρίβεια το μήνυμα που θέλουν να περάσουν και να μείνουν χαραγμένα στη μνήμη των φαν, λέει το ranker.

Αυτά είναι 12 συγκροτήματα που πήραν το όνομά τους από αληθινούς ανθρώπους
1. Alice Cooper

Όταν το συγκρότημα του Vincent Furnier έφτασε στο Λος Άντζελες, ονομαζόταν The Nazz. Εκεί έμαθαν ότι υπήρχε ήδη μια μπάντα με αυτό το όνομα κι έτσι αναγκάστηκαν να το αλλάξουν. Και ποιος είναι καλύτερος τρόπος να βρεις όνομα από έναν πίνακα Ouija; Σύμφωνα με τα λεγόμενά του Vincent, όταν έμαθε ότι είναι η μετενσαρκωμένη ψυχή της Alice Cooper, μιας γυναίκα που κάηκε στην πυρά στο κυνήγι μαγισσών του Salem, αποφάσισε ν’ αλλάξει όχι μόνο το όνομα του συγκροτήματος αλλά και το δικό του προσωπικό όνομα για να… ταιριάζει με την καταγωγή του και το πεπρωμένο του.

2. Pink Floyd

Παρόμοια ιστορία και εδώ. Το αρχικό όνομα του συγκροτήματος, The Tea Set, ήταν «πιασμένο» και το έμαθαν όταν εμφανίστηκαν σε μια συναυλία όπου υπήρχε ήδη μια άλλη μπάντα με το ίδιο όνομα. Έτσι ο Syd Barrett ένωσε τα ονόματα των δύο blues μουσικών που αγαπούσε περισσότερο, του Pink Anderson και του Floyd Council και μετονόμασε το συγκρότημα σε ‘The Pink Floyd Sound’ και αργότερα, απλά Pink Floyd.

3. Creedence Clearwater Revival

Η ιστορία λέει ότι το συγκρότημα πήρε το όνομά του από έναν φίλο του Tom Fogherty, τον Credence Nuball, του οποίου η αγαπημένη μπύρα ήταν της μάρκας Clearwater. Κάποια στιγμή η μπύρα σταμάτησε να φτιάχνεται από τον αρχικό παρασκευαστή, αλλά στη συνέχεια την παραγωγή ανέλαβε ένα άλλο ζυθοποιείο, εξ ου και το revival.

4. Lynyrd Skynyrd

Όπως έχουν εξηγήσει οι ίδιοι, το όνομα δόθηκε ως φόρος τιμής σε έναν δάσκαλο γυμναστικής που είχαν στο γυμνάσιο με το όνομα Leonard Skinner και ο οποίος τους έστελνε συνέχεια στο γραφείο του διευθυντή επειδή είχαν μακριά μαλλιά.

5. Jethro Tull

Το συγκρότημα άλλαξε πολλά ονόματα στην αρχή της καριέρας τους, επειδή κανείς δεν τους έκλεινε για εμφανίσεις. Ένας μάνατζερ πρότεινε το όνομα Jethro Tull για μια μόνο εμφάνιση και αυτοί συμφώνησαν. Ήταν σε αυτή την εμφάνιση που κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή του ιδιοκτήτη του club που τους έκλεισε για συνεχόμενα σόου. Όσο για τον Jethro Tull; Ήταν ένας Άγγλος γεωπόνος του 18ου αιώνα που εφηύρε την αλωνιστική μηχανή.

6. Molly Hatchet

Το συγκρότημα από το Νότο της Αμερικής πήρε τ’ όνομά του από μια διαβόητη πόρνη, την Molly που σκότωσε πολλούς από τους πελάτες της με τσεκούρι (Hatchet).

7. Dead Kennedys

Μια από τις πιο τραγικές οικογένειες στην αμερικανική ιστορία είναι αυτή των Κένεντι, με την γνωστή κατάρα. Όλα ξεκίνησαν με τον θάνατο του John, ώσπου όλοι σχεδόν οι άνδρες της οικογένεια σκοτώθηκαν εκτός από τον Ted που γλίτωσε από τύχη το θάνατο, αλλά τελικά πέθανε από καρκίνου του εγκεφάλου.

8. Tesla

Αν πρόκειται να φτιάξεις μια μέταλ μπάντα, καλό θα ήταν το όνομά της να είναι «καταραμένο». Γι ‘αυτό και το συγκρότημα πήρε το όνομα του Nikolai Tesla, ηλεκτρολόγου μηχανικού και επιστήμονα του 19ου αιώνα που εξειδικεύτηκε στον ηλεκτρισμό και τη μαγνητική και είχε μια άκρως ασυνήθιστη ζωή και ιδιοσυγκρασία.

9. Jane’s Addiction

Η Jane ήταν ιερόδουλος και φίλη του Perry Farrell, που κάποια στιγμή του εκμυστηρεύτηκε ότι η πορνεία ήταν ο εθισμός της.

10. Marilyn Manson

Πρόκειται για δύο από τα πιο διάσημα ονόματα της αμερικανικής ποπ κουλτούρας. Του κλασσικού ειδώλου του Χόλιγουντ Marilyn Monroe και του κατά συρροήν δολοφόνου Charles Manson. Την τακτική αυτή ακολούθησαν όλα τα μέλη της μπάντας που δημιούργησαν παρόμοια ονόματα, όπως Twiggy Ramirez, Ginger Fish και Daisy Berkowitz. Είναι διασκεδαστικό, επειδή είναι σούπερ creepy.

11. Franz Ferdinand

Ο Φερδινάρδος ήταν ο Δούκας της Αυστρο-Ουγγαρίας, η δολοφονία του οποίου πυροδότησε τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

12. The Dandy Warhols

Πρόκειται για λογοπαίγνιο του ονόματος του γνωστού καλλιτέχνη της pop art Andy Warhol με τη λέξη Dandy (= δανδής) που σημαίνει άτομο με επιτηδευμένο ντύσιμο και προσποιητούς αριστοκρατικούς τρόπους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ