Ακρίβεια: Δεν θα σταματήσουν οι έλεγχοι στα σούπερ μάρκετ και τους προμηθευτές


Επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας 

Επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας προκειμένου να διαπιστώσει τις τιμές των προϊόντων και την αγοραστική κίνηση. Ο υπουργός τόνισε μετά την επίσκεψη ότι «ο νόμος που έχουμε θεσπίσει για την αθέμιτη κερδοφορία θα συνεχιστεί και το 2024, ώστε να έχουμε τα εργαλεία που θα ελέγχουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «οι έλεγχοι δεν θα σταματήσουν, συνεχίζονται και στα σούπερ μάρκετ και στους προμηθευτές τους».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, στελέχη της εταιρείας επιβεβαίωσαν στον υπουργό ότι προϊόντα που προορίζονται για το εορταστικό τραπέζι και βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ πωλούνται σε μειωμένες τιμές, καθώς εντάσσονται στο «Καλάθι των Χριστουγέννων».

Από την πλευρά του ο κ. Σκρέκας πρόσθεσε ότι «οι επιχειρήσεις μειώνουν τις τιμές ώστε ο καταναλωτής να έχει πρόσβαση στα προϊόντα τα οποία είναι απαραίτητα για αυτές τις ημέρες. Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας ήταν και είναι να διασφαλίσουμε, ότι το οικογενειακό τραπέζι θα είναι γεμάτο. Το “Καλάθι του Νοικοκυριού” και η πρωτοβουλία “Μόνιμη Μείωση Τιμής” δίνουν τη δυνατότητα στα νοικοκυριά και στην ελληνική οικογένεια να έχουν πρόσβαση σε πιο χαμηλές τιμές. Στη “Μόνιμη Μείωση Τιμής” έχουν ενταχθεί σχεδόν 1.300 διαφορετικά επώνυμα προϊόντα από μεγάλους προμηθευτές.

Οι έλεγχοι για την αισχροκέρδεια έχουν ενταθεί και ιδιαίτερα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Όπου χρειάζεται θα επιβάλλονται βαριά πρόστιμα τα οποία και θα ανακοινώνονται».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ