Στην τελική ευθεία η υπόθεση Novartis – Γράφουν το πόρισμα οι εισαγγελείς


Στην τελική της ευθεία οδεύει – σύμφωνα με πληροφορίες- η υπόθεση της Novartis, με τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς να έχουν ήδη ξεκινήσει να γράφουν κομμάτι – κομμάτι το πόρισμά αξιοποιώντας το υλικό που έχουν συλλέξει.

Ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν, προς το παρόν, στοιχεία για λογαριασμούς των ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων από πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, ενώ η έρευνα για τους λογαριασμούς στις ελληνικές τράπεζες βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη χωρίς να έχουν προκύψει κάποια στοιχεία μέχρι στιγμής.

Η ολοκλήρωση της εισαγγελικής διερεύνησης της υπόθεσης αναμένεται άμεσα, προς τα τέλη του μήνα ή το αργότερο το πρώτο 15μερο του Φεβρουαρίου, κι’ αυτό για να μην συμπέσει η άσκηση των ποινικών διώξεων με την προεκλογική περίοδο.

Οι διώξεις θα αφορούν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς η υπόθεση θα εκκαθαριστεί σύμφωνα με πληροφορίες για τις περιόδους 2010- 2012 ή 2009 -2013.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, δίωξη κατά πολιτικών για δωροδοκία, δύναται να ασκηθεί χωρίς την ύπαρξη δεδομένων για μαύρο πολιτικό χρήμα, αλλά με μόνα στοιχεία καταθέσεις, έγγραφα και λοιπά. Στα έγγραφα οι εν λόγω πηγές, περιλάμβαναν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μηνύματα σε τηλέφωνα και χειρόγραφες σημειώσεις.

Ο παρατηθείς πρόσφατα εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, σε αναφορά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διαψεύδει δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, στη Βιέννη, σε συνάντηση μεταξύ του Ελληνικού κλιμακίου της Εισαγγελίας Διαφθοράς και του αντίστοιχου των ΗΠΑ για την υπόθεση της Novartis, αρνήθηκε να παραλάβει στικάκι με στοιχεία, με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόν υποκλοπής.

Ακόμη, επιρρίπτει ευθύνες για χειρισμούς στην Εισαγγελία Διαφθοράς αναφερόμενος σε διάφορα περιστατικά. Κατά κανόνα επιρρίπτει ευθύνες για τη διαρροή προς τον Τύπο με τη φράση «είμαστε μόνον εμείς οι τέσσερις» (ο ίδιος και οι εισαγγελείς Διαφθοράς) και προσθέτει: «Πάντως δεν μίλησα εγώ».

Ο κ. Αγγελής στην αναφορά του, εμφανίζεται ότι στοχοποιήθηκε ότι μπλοκάρει την έρευνα, κάτι που προκάλεσε την οργή του.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή για πειθαρχική διερεύνηση των γεγονότων στη Βιέννη, η οποία ανατέθηκε, ήδη, σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ερευνηθεί τί ακριβώς έγινε στη Βιέννη σε συνδυασμό και με την αναφορά του κ. Αγγελή. Στο πλαίσιο αυτής της πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας θα κληθούν και οι τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ