Λουκουμάδες κολοκύθας


Υλικά συνταγής

300 gr κίτρινη (πορτοκαλί) κολοκύθα καθαρισμένη,
200 gr φαρίνα,
200 gr silk tofu,
50 gr καρύδια,
σπορέλαιο γιά το πλάσιμο.
για το τηγάνισμα : πυρηνέλαιο
για το σερβίρισμα : 3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη,
1/2 κ.γ. κανέλα.

Δόση : για 20-30 λουκουμαδάκια (εξαρτάται από το μέγεθος)
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : πολύ εύκολη

Προετοιμασία :
Καβουρντίστε για λίγα λεπτά τα καρύδια, μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή για 4-5 λεπτά στον φούρνο, στους 180°C, στον αέρα. Αφήστε τα να κρυώσουν και κόψτε τα σε κομματάκια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Κόψτε την κολοκύθα σε κομμάτια, τοποθετήστε την σε ένα σκεύος κατάλληλο για μικροκυματικό, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε την να μαλακώσει στα 600W για 8 λεπτά. Όσο είναι ζεστή, πολτοποιήστε την με το ραβδομπλέντερ.

Με ένα πιρούνι κόψτε το τόφου σε κομματάκια, προσθέστε το στην κολοκύθα, μαζί με το αλεύρι και τα καρύδια και αναμείξτε. Αν το μίγμα είναι πολύ μαλακό και δεν πλάθεται, προσθέστε λίγο αλεύρι. Επειδή δεν είναι και τόσο εύκολο να βρείτε το τόφου, θα μπορούσατε να το αντικαταστήσετε και με ρικότα; το έχω δοκιμάσει και βγήκαν επίσης πολύ ωραία, θα αφήσετε όμως την ρικότα να στραγγίσει πολύ καλά.
Όπως είπαμε και στην εισαγωγή, δεν βάζουμε ζάχαρη, αλλά κατά την γνώμη μου θα μπορούσαμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές της σούπας, γιατί σε κάποιους θα φανούν πολύ άγλυκοι οι λουκουμάδες.
Βάλτε σε ένα μπολάκι λίγο σπορέλαιο, λαδώστε τα χέρια σας και πλάστε το μίγμα σε μπαλάκια, στο μέγεθος καρυδιού. Να έχετε υπ’ όψιν ότι κατά το τηγάνισμα θα διπλασιαστούν σε όγκο.

Ζεστάνετε αρκετό σπορέλαιο (εγώ χρησιμοποιώ πυρηνέλαιο για το τηγάνισμα) και τηγανίστε τα λουκουμαδάκια μέχρι να αποκτήσουν ωραίο, ρόδινο χρώμα. Ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίσουν το περιττό λάδι.

Σε ένα μπολάκι αναμείξτε την ζάχαρη με την κανέλα και περάστε από μέσα τα λουκουμαδάκια, ώστε να κολλήσει η ζάχαρη επάνω τους.
Κατά την γνώμη μου είναι πιό νόστιμα όταν κρυώσουν. Τρώγονται άνετα και την επόμενη ημέρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ