Αποσύρεται με παρέμβαση Γεραπετρίτη η ροζ σημαία στο προξενείο στο Μανχάταν


Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες γύρω από μία ροζ σημαία της καλλιτέχνιδος Γεωργίας Λαλέ σε έκθεση στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στο Μανχάταν, σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Η ροζ σημαία αποσύρθηκε άμεσα μετά από αντιδράσεις και την παρέμβαση του Γιώργου Γεραπετρίτη, ενώ από την πλευρά τους, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και η Νέα Αριστερά υπερασπίστηκαν την τέχνη και το δικαίωμα της καλλιτέχνιδα να εκφράζεται μέσα από αυτή.

Η ροζ σημαία, το μήνυμα και οι αντιδράσεις

Η ροζ ελληνική σημαία είναι μέρoς έκθεσης της Γεωργίας Λαλέ που φιλοξενείται στο προξενείο και όπως αναφέρει η δημιουργός, θέλει να τονίσει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων κατά των γυναικών.

Η καλλιτέχνιδα, με αυτό το έργο επιχειρεί, όπως αναφέρει, να ευαισθητοποιήσει το κοινό μέσω μίας χειροποίητης σημαίας που δημιουργήθηκε εννοώντας σεντόνια που της έδωσαν κακοποιημένες γυναίκες.

H ελληνική ροζ σημαία προκάλεσε αρχικά την αντίδραση του εκδότη του Εθνικού Κήρυκα, Aντώνη Διαματάρη

«Τις τελευταίες μέρες έχουμε δεχτεί διαμαρτυρίες από αναγνώστες μας για μια έκθεση που θα γίνει εντός των ημερών στο Προξενείο και που προσβάλει την ελληνική σημαία. Μεταξύ των άλλων είναι βαμμένη ροζ. Καλή και χρυσή η τέχνη, αλλά με ορισμένα εθνικά σύμβολα δεν παίζεις. Πώς να το κάνουμε. ’Η τουλάχιστον δεν παίζεις στο κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας με το θέμα της σημαίας μας. Απορώ πώς του ξέφυγε αυτό του γενικού προξένου», κατέληγε το σχόλιο του κ. Διαματάρη.

Το θέμα στην Ελλάδα ανέδειξε μέσα από τη Βουλή ο επικεφαλής του κόμματος «ΝΙΚΗ» Δημήτρης Νατσιός ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε ότι «στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο παρουσιάστηκε χθες αυτό το κυριολεκτικά κουρέλι ως σημαία μας. Το μόνο χρώμα που δέχεται η γαλανόλευκη, είναι το κόκκινο από το αίμα των ηρώων μας». Σε ανάρτησή του ο Δημήτρης Νατσιός δείχνει την εικόνα της ροζ σημαίας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ