Η θυσία της μάνας: Έχασε τη ζωή της επειδή καθυστέρησε τις χημειοθεραπείες για να γεννήσει το μωρό της


Η 19χρονη Brianna Rawlings από την Αυστραλία αποφάσισε να αναβάλει τη θεραπεία της για καρκίνο σε μια προσπάθεια να δώσει στο αγέννητο παιδί της μια ευκαιρία στη ζωή. Δυστυχώς, η γενναία αυτή μητέρα έφυγε από τη ζωή στις 29 Δεκεμβρίου 2018 χάνοντας τη μάχη με τη λευχαιμία.

Η έφηβη από το Σίδνεϊ ήταν μόλις 17 εβδομάδων έγκυος όταν διαγνώστηκε με την επιθετική μορφή καρκίνου του αίματος. Τότε έπρεπε να αντιμετωπίσει το δίλημμα του να τερματίσει την εγκυμοσύνη της ή να κυοφορήσει κανονικά το μωρό της. Αποφάσισε λοιπόν να καθυστερήσει τη θεραπεία της για να γεννήσει, μειώνοντας κατά το ήμισυ την πιθανότητα επιβίωσης της.

Ο γιος της γεννήθηκε τρεις μήνες νωρίτερα με καισαρική τομή, αφού η Brianna άρχισε να υποφέρει από πόνους και υψηλό πυρετό. Ο μικρός έμεινε στη ζωή για 12 ημέρες, τις οποίες η Brianna αποκάλεσε τις καλύτερες 12 μέρες της ζωής της και ύστερα επικεντρώθηκε στην καταπολέμηση της ασθένειας της.

«Ήταν πολύ σκληρό, εξαντλητικό και επώδυνο όλο αυτό. Παρόλο που ο μικρός Kayden δεν είναι πλέον μαζί μας, μου έδωσε τη δύναμη να συνεχίσω και να το νικήσω αυτό. Ήμουν πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη που θα γινόμουν μητέρα. Το μόνο που ήθελα στη ζωή μου ήταν να έχω μια οικογένεια», έλεγε πριν φύγει από τη ζωή.

Το άδοξο τέλος της 19χρονης μητέρας
Μετά τη φρικτή δοκιμασία, η Brianna φάνηκε να έχει μια θαυμαστή βελτίωση στην υγεία της. Ήταν τελικά σε θέση να φύγει από το νοσοκομείο, οι τιμές του αίματος αυξάνονταν και οι μύες της φαίνονταν να δουλεύουν. Αλλά η κατάστασή της άρχισε να επιδεινώνεται ξανά.

Στους μήνες που ακολούθησαν τον θάνατο του Kyden, η Brianna υποβλήθηκε σε βαριά χημειοθεραπεία, ραδιοθεραπεία αλλά και μεταμόσχευση κυττάρων. Ωστόσο καμία θεραπεία δεν κατάφερε να την κρατήσει ζωντανή. Στις 29 Δεκεμβρίου 2018 η 19χρονη Brianna πέθανε έχοντας γύρω της πολλές ραγισμένες καρδιές. «Η όμορφη Brianna μας έφτασε στο τέλος του ταξιδιού της μαζί μας στη γη και έσμιξε τελικά με το μωρό της. Νιώθουμε συντετριμμένοι αλλά ταυτόχρονα ήρεμοι γνωρίζοντας πως δεν πονάει πια και δεν νιώθει ανασφαλής και ερείπιο σχετικά με τι έπεται στη συνέχεια», έγραψε η οικογένειά της.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ