Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Ένα “λαμπερό” εμπόδιο πριν τον τελικό του Australian Open


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα προσπαθήσει να μας… τρελάνει ακόμα μια φορά. Ο 20χρονος τενίστας θα αντιμετωπίσει το πρωί της Πέμπτης (24.01.2019 / 10:30, NewsIt.gr, Nova-Eurosport 1) τον Ράφα Ναδάλ στα ημιτελικά του Australian Open, με σκοπό να τον νικήσει για πρώτη φορά και βρεθεί στον πρώτο του τελικό Grand Slam.

Η πιο μεγάλη ώρα -μέχρι την επόμενη- έφτασε για τον Στέφανο Τσιτσιπά! Ο 20χρονος έχει κάνει την Ελλάδα να κινείται σε ρυθμούς τένις με την πορεία του στο Australian Open και πλέον βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση.

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό θρύλο του τένις, Ράφα Ναδάλ (νο 2 στον κόσμο) για μια θέση στον τελικό του Open της Αυστραλίας. Ο Έλληνας “αστέρας” έχει αποδείξει πως σε αυτό το τουρνουά δεν φοβάται κανένα όνομα, αφού στη φάση των “16” απέκλεισε το ίνδαλμα του και κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ. Φυσικά, στο πλάι του θα έχει για μια ακόμα φορά την τεράστια στήριξη των Ελλήνων ομογενών.

Τσιτσιπάς: “Θέλω να γράψω ιστορία! Ευχή μου να κερδίσω ένα Grand Slam” – video

Ο 32χρονος Ναδάλ έπλεξε το εγκώμιο του Τσιτσιπά μετά τον αγώνα του με τον Φράνσις Τιαφό, αλλά θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στην ξέφρενη πορεία του στο Australian Open και να κατακτήσει για δεύτερη φορά το τρόπαιο (το είχε σηκώσει το 2009). Να αναφέρουμε πως ο Ισπανός έφτασε μέχρι τους “4” του τουρνουά χωρίς να χάσει ούτε σετ, κάτι που φανερώνει την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται!

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που Τσιτσιπάς και Ναδάλ θα “μονομαχήσουν” σε έναν τελικό, η πρώτη όμως σε Grand Slam. Οι δυο προηγούμενες πήγαν στον Ισπανό. Η πρώτη ήταν τον Απρίλιο του 2018 στο Open της Βαρκελώνης, όταν ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε σε τελικό μονού μιας ATP διοργάνωσης.

Η δεύτερη ήταν στο Τορόντο τον Αύγουστο του 2018, όταν ο Τσιτσιπάς, για να φτάσει στον τελικό του Rogers, Cup κατάφερε να αποκλείσει διαδοχικά τον Ντόμινικ Τιμ, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και τον Κέβιν Άντερσον, δηλαδή τέσσερις τενίστες του “top-10”. Να αναφέρουμε πως ο Τσιτσιπάς είναι έτοιμος να… μπουκάρει στην πρώτη 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο νικητής του αγώνα θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Australian Open το νικητή του ζευγαριού Τζόκοβιτς – Πουίγ ο οποίος θα διεξαχθεί την Παρασκευή (25.01.2019). Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Κυριακή (27.01.2019).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ