Δένδιας: Στέλνουμε φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα


Την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και στον κόλπο του Άντεν αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Η Ελλάδα αποστέλλει στην Ερυθρά Θάλασσα μία φρεγάτα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Η χώρα μας ενώνει δυνάμεις με τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή των ανταρτών Χούτι, οι οποίοι εξαιτίας των επιθέσεών τους οδήγησαν ναυτιλιακούς κολοσσους να σταματήσουν τις διελεύεσεις από τη Διώρυγα του Σουέζ.Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον σχηματισμό στην Ερυθρά Θάλασσα συμμαχίας 10 χωρών για την αντιμετώπιση των επανειλημμένων επιθέσεων των σιιτών ανταρτών Χούτι της Υεμένης εναντίον πλοίων που κατ’ αυτούς «συνδέονται» με το Ισραήλ.

Πέραν των ΗΠΑ, ο Λόιντ Όστιν διευκρίνισε, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο, πως στη συμμαχία αυτή συμμετέχουν η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μπαχρέιν, ο Καναδάς, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Ισπανία και οι Σεϊχέλες.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, από το υπουργείο Ναυτιλίας δεν έχει εκδοθεί έως τώρα καμία οδηγία προς τα ελληνόκτητα πλοία ή τα πλοία με ελληνική σημαία που κινούνται στη θαλάσσια περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας. Η Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας του Λιμενικού Σώματος λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη θαλάσσια περιοχή έχει εκδώσει συστάσεις προς τα πλοία ελληνικών συμφερόντων, όπως τα πληρώματα να είναι σε επαγρύπνηση και να πραγματοποιούν κατά το δυνατόν νυκτερινό διάπλου της συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής σβήνοντας το αυτόματο σύστημα αναγνώρισης.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ