«Όχι στη Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ»: Πανό κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ακρόπολη


Πανό κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών κρέμασαν στην Ακρόπολη μέλη του ΚΚΕ, στέλνοντας ένα μήνυμα πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τα μεσάνυχτα. 

Τα πανό, που είναι γραμμένα σε ελληνικά και αγγλικά, γράφουν:

«Όχι στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό. Ναι στη φιλία-αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών».

Η συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στον αριθμό ρεκόρ των 205 έφτασαν οι βουλευτές που ενεγράφησαν στον κατάλογο των ομιλητών της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον συγκεκριμένο κατάλογο, δεν εγγράφονται οι πρώην και νυν πολιτικοί αρχηγοί, τα μέλη της κυβέρνησης, οι εισηγητές και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η συζήτηση -εφόσον δεν θα κατατεθεί τελικά η πρόταση δυσπιστίας από τη Νέα Δημοκρατία- να φτάσει μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης (23/1), κατατέθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, το επίσημο κείμενο του Συντάγματος των Σκοπίων, ωστόσο πρόκειται για το συνταγματικό κείμενο που ισχύει έως σήμερα χωρίς τις τροποποιήσεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ