«Ώρα μηδέν» για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Κορυφώνεται η μάχη στη Βουλή


Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης αναμένεται να ολοκληρωθεί η συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, ενώ θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία της Ολομέλειας της Βουλής.

Στον αριθμό ρεκόρ των 205 έφτασαν οι βουλευτές που ενεγράφησαν στον κατάλογο των ομιλητών της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αξίζει να σημειωθεί πως στον συγκεκριμένο κατάλογο, δεν εγγράφονται οι πρώην και νυν πολιτικοί αρχηγοί, τα μέλη της κυβέρνησης, οι εισηγητές και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η συζήτηση -εφόσον δεν θα κατατεθεί τελικά η πρόταση δυσπιστίας από τη Νέα Δημοκρατία- να φτάσει μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης (23/1), κατατέθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, το επίσημο κείμενο του Συντάγματος των Σκοπίων, ωστόσο πρόκειται για το συνταγματικό κείμενο που ισχύει έως σήμερα χωρίς τις τροποποιήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε επανειλημμένως την κατάθεση του ενιαίου και κωδικοποιημένου Συντάγματος της γειτονικής χώρας, μετά τις τροποποιήσεις, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν δοθεί τα απαραίτητα έγγραφα και ότι «η Βουλή καλείται να αποφασίσει εν κενώ».

Συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση – συλλαλητήριο, με θέμα «Όχι στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ – Όχι στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό – Ναι στη φιλία – αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών».

.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 18:30, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ) και θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι φορείς που αποτελούν την «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», ανακοίνωσαν νέα συγκέντρωση στις 18:30 έξω από την Βουλή, χωρίς εξέδρες και ομιλητές.

Η ΛΑΕ διοργανώνει συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία, στις έξι το απόγευμα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ