Συμφωνία των Πρεσπών: Παρέμβαση Καραμανλή – Τι θα πει ο πρώην πρωθυπουργός

Θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να πάρει τις επόμενες ώρες ο Κώστας Καραμανλής με γραπτή του δήλωση.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, καθώς τις τελευταίες ώρες είναι έντονο το παρασκήνιο στη γαλάζια παράταξη, με φόντο την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, στην οποία τελικά δεν θα προχωρήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής θα προχωρήσει σε γραπτή παρέμβαση έπειτα από εισηγήσεις στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται, ότι η πλευρά Καραμανλή, σύμφωνα με πληροφορίες εισηγήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην κάνει πρόταση δυσπιστίας για τους εξής λόγους:

• Αν την κέρδιζε ο Τσίπρας, θα παρέμενε ανενόχλητος στην εξουσία για 6 μήνες.

• Η πρόταση θα ισχυροποιούσε τον Τσίπρα επιπλέον και θα έδινε αβάντα ύπαρξης στον Πάνο Καμμένο που τόσες μέρες φωνάζει στον Μητσοτάκη να κάνει πρόταση μομφής.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Καμμένος θα εκμεταλλευόταν επικοινωνιακά τη διαδικασία και θα έκανε το δικό του σόου στην εκλογική βάση της Δεξιάς.

Αν και τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Κώστας Καραμανλής θα διαμείνει τελικά γραπτή δήλωση, η οποία δεν θα είναι κατά της κυβέρνησης.

Θα είναι μάλλον διπλωματική δήλωση η όποια θα επισημαίνει την ανάγκη ύπαρξης ομόνοιας και ενιαίας εθνικής γραμμής, ώστε η χώρα μας να αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί ο Καραμανλής και όχι διχαστικά…

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ