Χριστούγεννα στον Στρατό: Πώς περνάνε οι στρατιώτες μας αυτές τις μέρες

Άσκηση ειδικών επιχειρήσεων Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - Σαουδικής Αραβίας - Αιγύπτου "HERCULES", Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Χριστούγεννα στον Στρατό: Τι συμβαίνει στα στρατόπεδα της χώρας αυτές τις γιορτινές μέρες – Αυτοί που φεύγουνε και αυτοί που… περιμένουνε

Εορταστικό είναι το κλίμα στις Μονάδες και τα φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων, με τα στελέχη και τους στρατεύσιμους να είναι λίγο πιο χαλαροί σε σχέση με τις υπόλοιπες απαιτητικές μέρες.

Φυσικά στα σύνορα δεν θα αμελήσει κανείς τον επιχειρησιακό του ρόλο, ωστόσο, ακόμα και εκεί η σημερινή μέρα είναι λίγο πιο ήρεμη.

Οι ημέρες των γιορτών για τους στρατιώτες είναι θα λέγαμε κάπως περίεργες. Από τη μία είναι όσοι παίρνουν άδεια και είναι ενθουσιασμένοι και από την άλλοι είναι όσοι θα κάτσουν μέσα «πήζοντας» μέχρι να πάρουν και αυτοί άδεια με τα γκρουπ της Πρωτοχρονιάς ή των Φώτων.

Χριστούγεννα στον Στρατό: Πώς περνάνε οι στρατιώτες μας αυτές τις μέρες

Για τους αδειούχους των Χριστουγέννων από τις 20 του μηνός έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Μαζεύουν πράγματα, οργανώνουν εξόδους και πρόγραμμα για τις ημέρες που θα λείπουν και περιμένουν με ανυπομονησία να πάρουν το αδειόχαρτο που θα τους οδηγήσει μακριά από σκοπιές, αγγαρείες και από το θάλαμο οπλιτών στο κρεβατάκι τους.

Όσοι μένουν μέσα, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι υπομονή. Η «δύναμη» της μονάδας μειώνεται και το πρόγραμμα υπηρεσιών γίνεται πιο δύσκολο. Η αναμονή ωστόσο για το αδειόχαρτο καταφέρνει να τους γεμίζει όλους με υπομονή.

Την ημέρα των Χριστουγέννων γίνεται μια μικρή γιορτή στα εστιατόρια. Τα στελέχη μπαίνουν μέσα για να φάνε με τους στρατιώτες, ο μάγειρας ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό και είναι από τις λίγες φορές που οι στρατιώτες μπορούν να πιούν ελεύθερα λίγο κρασάκι.

Μετά το φαγητό και τις ευχές, όλοι ξανά στις υπηρεσίες τους. Αν έχει καταφέρει να ξεκλέψει κανείς λίγο κρασάκι από τα μαγειρεία τότε μπορεί να πιούν και το βράδυ καμία.. τζούρα!

Ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιείται και την Πρωτοχρονιά!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ