«Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών από τον Λυκούδη


«Θα στηρίξω με την ψήφο μου την Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε ο Σπύρος Λυκούδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας.

Ο ανεξάρτητος, μετά τη διάλυση του Ποταμιού, βουλευτής στη συνέχεια είπε ότι η κυβέρνηση που προέκυψε μετά την ψήφο εμπιστοσύνης δεν μπορεί να διαμορφώσει σταθερό πολιτικό περιβάλλον και ζήτησε από το Μαξίμου να δρομολογήσει τις εξελίξεις για πρόωρες εκλογές. «Να μην μείνει στην ψήφο εμπιστοσύνης να καταλάβει ότι το πολιτικό περιβάλλον είναι ασταθές. Να επιταχύνουμε την κατεύθυνση προς εκλογές», είπε o Σπύρος Λυκούδης.

Ισορροπώντας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι η πλειοψηφία προσπάθησε να εργαλοιοποιήσει τη Συμφωνία και να τη χρησιμοποιήσει για πολιτικές σκοπιμότητες πυροδοτώντας εθνικιστική έξαρση. Παράλληλα τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συμμετέχει στον αχρείαστο και ανώφελο εθνικό διχασμό.

Σε ότι αφορά στη συμφωνία, είπε πως έχει θετικό κεντρικό άξονα ως προς την ονομασία. «Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Το διασφαλίζει αυτό η συμφωνία και συνιστά επιτυχία», ανέφερε και συμπλήρωσε πως οι μόνοι προβληματισμοί αφορούν «την ιστορική ανθεκτικότητα της συμφωνίας».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ