Ποιος ήταν ο παππούς του Τραμπ και γιατί διώχθηκε από τη χώρα του (vid)

Ο παππούς του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ πιθανότατα δεν θα ήταν ευπρόσδεκτος στις ΗΠΑ αν ζούσε σήμερα.

Ο Φρίντριχ Τραμπ, έφτασε στην Αμερική από το χωριό Κάλσταντ της Γερμανίας το 1885, σε ηλικία 16 ετών. Αρχικά δούλεψε για κάποια χρόνια στην Ν. Υόρκη ως κουρέας και λίγο μετά έκανε την πρώτη του επιχειρηματική κίνηση. Πήγε στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, σε μια μικρή πόλη μεταλλωρύχων και άνοιξε ένα ρεστοράν που διέθετε στους πελάτες του και γυναίκες στα πίσω δωμάτια…

Βελτιώνοντας έτσι τα οικονομικά του, ο παππούς Τραμπ επέστρεψε στην Γερμανία και παντρεύτηκε με την Ελίζαμπεθ Κράιστ. Έφυγαν μαζί για την Αμερική αλλά μετά από προτροπές της επίσης Γερμανίδας συζύγου του, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα. Ωστόσο, οι γερμανικές αρχές δεν τους επέτρεψαν τον επαναπατρισμό επειδή ο Φρίντριχ Τραμπ είχε αποφύγει να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Την επιστολή που έλαβε ο παππούς του Τραμπ το 1904, ξέθαψε ο ιστορικός Ρόλαντ Πάουλ. Αποστολέας ήταν το Βασίλειο της Βαυαρίας και παραλήπτης ο Φρήντριχ Τραμπ, ο οποίος καλείτο να εγκαταλείψει εντός οκτώ εβδομάδων τη χώρα επειδή δεν είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και δεν είχε ενημερώσει τις τοπικές αρχές όταν είχε μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έγγραφο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης-στη σειρά 133 αναφέρεται: «Friedr. Trumpf.» age 16, born in Kallstadt, Germany Το βασιλικό διάταγμα έγραφε: «ο Αμερικανός πολίτης και συνταξιούχος Φρήντριχ Τραμπ» να εγκαταλείψει την περιοχή «το αργότερο μέχρι την 1η Μαϊου … ειδάλλως θα απελαθεί». Έτσι ο παππούς και η γιαγιά του Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκαν να επιστρέψουν, μόνιμα πια, στην Αμερική. Στη Ν. Υόρκη το 1905 γεννήθηκε ο πατέρας του Ντόναλντ, ο Φρεντ Τραμπ….

Εκείνη την εποχή η Ελίζαμπεθ ήταν τριών μηνών έγκυος στον πατέρα του μέλλοντος προέδρου των ΗΠΑ, τον Φρεντ. Το βασιλικό διάταγμα που καλούσε τον παππού του Τραμπ να φύγει απ’ τη Γερμανία «γράφτηκε σ’ ένα κοινό κομμάτι χαρτί», γράφει η Bild, προσθέτοντας: «Αλλά έμελλε να αλλάξει την παγκόσμια ιστορία»… Σημειώνεται ότι ο παππούς Φρίντριχ πέθανε από ισπανική γρίπη το 1918 σε ηλικία μόλις 49 ετών. Πρόλαβε, όμως, να αφήσει ένα κομπόδεμα στην οικογένειά του που το χρησιμοποίησε για να στήσει μια μικρή εταιρία. Η εταιρία λεγόταν E. Trump & Son και ασχολείτο με κτηματομεσιτικά.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ