Νέα Σμύρνη: Για μια μπλούζα σκότωσε τον 16χρονο ο αδερφός του – Ομολόγησε την πράξη του ο 18χρονος


Ο ανήλικος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, σε μια λίμνη αίματος, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης (26/12), στη Νέα Σμύρνη, φέροντας τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε λαιμό, χέρια και θώρακα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, γείτονες που άκουσαν τις φωνές ειδοποίησαν την αστυνομία που έσπευσε στο σπίτι στην οδό Σταδίου, όπως και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.



Ο άτυχος 16χρονος μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.



Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που συνέβη το τραγικό περιστατικό, στο σπίτι βρίσκονταν η μητέρα του ανηλίκου και ο 18χρονος αδελφός του.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του 16χρονου.

Η μητέρα και ο 18χρονος αδελφός του ανήλικου έδωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας κατάθεση στις Αρχές. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το 16χρονο θύμα είχε συχνούς καβγάδες με τον αδελφό του.

Τί δήλωσε η γιαγιά του θύματος

Μία γυναίκα, που συστήθηκε στο συνεργείο του MEGA ως η γιαγιά του θύματος παρακάλεσε να μην δείχνει η τηλεόραση πλάνα από το σπίτι.

Στη συνέχεια δήλωσε συντετριμμένη και ότι φοβάται μήπως ο 18χρονος κάνει κακό στον ίδιο του τον εαυτό.



 

Νέα Σμύρνη: Κρατείται ο 18χρονος αδελφός του

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, εκτός από τον 18χρονο αδελφό του 16χρονου, ο οποίος παραμένει στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης για περισσότερες διευκρινίσεις ενώ τελικά έσπασε και ομολόγησε πως τον σκότωσε για μια μπλούζα.

Αναμένεται να διαταχθεί από τον εισαγγελέα η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής μόλις η ασφάλεια ολοκληρώσει το στάδιο της προανάκρισης.

Νέα Σμύρνη: Μαρτυρία κατοίκου για τα δυο αδέρφια – «Τα παιδάκια κάνανε έντονη ζωή»

Αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε πως τα δυο παιδιά είχαν αρκετές προστριβές στο παρελθόν σε σημείο που είχε χρειαστεί να επέμβει η αστυνομία. Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως τα δυο παιδιά είχαν «έντονη ζωή».

Αναφορικά με τον 16χρονο, τόνισε πως ήταν ένα παιδί που ήταν ευγενικό και με καλούς τρόπους, ωστόσο σημείωσε πως δεν είχε γνωρίσει τον μεγάλο αδερφό.

Ο 16χρονος έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και συγκεκριμένα από ψαλίδι, ενώ οι Αρχές ανακρίνανε τον αδερφό του για το τι ακριβώς συνέβη. Ο 18χρονος ομολόγησε ότι τραυμάτισε θανάσιμα τον αδερφό του, έπειτα από έναν καυγά που σημειώθηκε μεταξύ τους για μια μπλούζα.

Το ψαλίδι βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρα

Στο σημείο έφτασε περίπου στις 20:45 η Άμεση Δράση, με τους αστυνομικούς να βρίσκουν τον 16χρονο νεκρό στο πάτωμα της κουζίνας. Στην κρεβατοκάμαρα, εντοπίστηκε το ψαλίδι με τον οποίο σκότωσε τον αδελφό του ο 18χρονος, στην αιχμή του οποίου υπήρχε καστανέρυθρη ουσία.

Αρχικά η μητέρα και η γιαγιά των δύο παιδιών αρχικά επιχείρησαν να παραπλανήσουν τις Αρχές, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για ατύχημα και πως δεν υπήρχε εμπλοκή κάποιου προσώπου, ωστόσο όταν οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, κατέθεσαν ενώπιον των αστυνομικών τι πραγματικά συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού τους.

Σημειώνεται πως ο 18χρονος αδελφοκτόνος θα οδηγηθεί εντός της ημέρας στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Τον είχε χτυπήσει με σιδερογροθιά

Το καλοκαίρι του 2023, μάρτυρες ανέφεραν ότι είχε ξανασημειωθεί επεισόδιο μεταξύ των δύο αδελφών πάλι με αφορμή την μπλούζα. Μάλιστα το περιστατικό είχε γίνει στην μέση του δρόμου με τα δύο αδέρφια να βγάζουν μαχαίρια και σιδερογροθιές.

Συγκεκριμένα, ο 16χρονος είχε βγάλει σιδερογροθιά για να χτυπήσει τον αδερφό του. Τότε ο 18χρονος αμύνθηκε με ένα μαχαίρι. Και τότε είχε κληθεί η αστυνομία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ