Έχει άσχημη γεύση ο καφές σου; Να τι μπορεί να φταίει


Ακόμη και αν δεν είσαι “εξαρτημένη” από τον καφέ, σίγουρα τον προτιμάς… γευστικό. Μπορεί να μην είσαι σε θέση να αναγνωρίζεις τα διαφορετικά χαρμάνια αλλά σίγουρα αντιλαμβάνεσαι όταν κάτι δεν πάει καλά.. Δες μερικούς από τους λόγους για τους οποίους ο καφές σου είναι… “μπλιάχ” (ας μας συγχωρηθεί η έκφραση) και τσέκαρε ποιός από αυτούς έκανε το “κακό”.

1. Για όλα φταίει το νερό
Υπάρχει περίτπωση να έχει πρόβλημα ο σωλήνας, ή να έχει χαλάσει το φίλτρο και το νερό που χρησιμοποιείς να έχει κάνει τη… ζημιά. Όταν δηλαδή το νερό έχει άσημη γεύση, μεταλλική, ή οποιαδήποτε άλλη, δεν μπορεί και ο καφές που φτιάχνεις με αυτό να είναι γευστιικός! Δες το λοιπόν!!!

2. Πόσο καιρό έχεις να πλύνεις την καφετιέρα;
Εντάξει, μπορεί να μη χρειάζεται πλύσιμο κάθε μέρα, όμως αν έχεις ξεχαστεί τότε αυτό μπορεί να έχει προκαλέσει πρόβλημα στη γεύση του καφέ που πίνεις. Πάρε το σφουγγαράκι λοιπόν και φρόντισε πιο συχνά για την καθαριότητα της καφετιέρας σου.

3. Πόσο φρέσκος είναι ο καφές που χρησιμοποιείς;
Αν έχεις αγοράσει τον καφέ πριν από μήνες και επιπλέον τον διατηρείς σε όχι και τόσο “καλές” συνθήκες, τότε αυτό που λαμβάνεις είναι αναμενόμενο. Ο μπαγιάτικος καφές δεν έχει ωραία γεύση!

4. Μήπως ο καφές έχει πάρει… μυρωδιές;
Σε συνέχεια της προηγούμενης σκέψης να έχεις στον νου σου ότι ο καφές καλό είναι να μην αποθηκεύεται ποτέ στο ψυγείο καθώς έχει την τάση να “ρουφά” όλες τις μυρωδιές. Αν μάλιστα το έχεις κάνει χωρίς να τον έχεις βάλει σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο, τότε, μάλλον έχεις την αιτία της άσχημης γεύσης μπροστά σου.

5. Πόση ώρα αφήνεις αναμμένη την καφετιέρα;
Αν έχεις φτιάξει γαλλικό καφέ το πρωί και μέχρι το βράδυ παραμένει στην καφετιέρα “περιμένοντας” να πίνεις όταν κάνεις κέφι να είσαι σίγουρη ότι αν όχι από την αρχή, κάποια στγμή μέσα στην ημέρα θα απογοητευτείς. Καλύτερα να την κλείνεις κάποια στιγμή και να φτιάξεις φρέσκο όταν θελήσεις ξανά. Και οικονομία θα κάνεις και καλύτερη γεύση θα απολαύσεις!!!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ