Δελφοί – Ο περίπατος στην ιστορία (pics)


Μέσα σε μόλις δυο ώρες από την Πάτρα βρισκόμαστε στο κέντρο της γης σύμφωνα με τους αρχαίους, στο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Στους πρόποδες του Παρνασσού, περικυκλωμένος από τη φύση στα καλύτερά της, ο διασημότερος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας μετά την Ακρόπολη των Αθηνών υποδέχεται κάθε χρόνο περί τους 500.000 επισκέπτες.

Καταφτάνουν στους Δελφούς από τα πιο απίθανα μέρη του κόσμου, για να βρεθούν στο μέρος όπου πριν από χιλιάδες χρόνια η Πυθία προφήτευε τα μελλούμενα και τη μοίρα των ανθρώπων.Δελφοί - Ο περίπατος στην ιστορία (φωτο)Δελφοί - Ο περίπατος στην ιστορία (φωτο)Οι Δελφοί ήταν αρχαία ελληνική πόλη στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Η πόλη αναφέρεται από τους ομηρικούς χρόνους με την ονομασία Πυθώ.

Στην αρχή των ιστορικών χρόνων ήταν μία από τις πόλεις της αρχαίας Φωκίδας, αλλά σταδιακά ο ρόλος της πόλης ενισχύθηκε και εξελίχθηκε σε πανελλήνιο κέντρο και ιερή πόλη των αρχαίων Ελλήνων. Αποτέλεσε επίσης κέντρο της Δελφικής Αμφικτυονίας.

Συγκαταλέγονται στα μέρη εκείνα που η φήμη τους ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου, κι αυτό χάρη στη μεγάλη ιστορία που κουβαλούν ως ο «Οµφαλός της Γης»!

Η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο προκαλεί δέος…Δελφοί - Ο περίπατος στην ιστορία (φωτο)Δελφοί - Ο περίπατος στην ιστορία (φωτο)Δελφοί - Ο περίπατος στην ιστορία (φωτο)Δελφοί - Ο περίπατος στην ιστορία (φωτο)Δελφοί - Ο περίπατος στην ιστορία (φωτο)

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ