Τσιτσιπάς: Λόγια… παρηγοριάς από Ναδάλ. “Έπαιξε ένα εξαιρετικό τουρνουά”


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε πικραμένος μετά τον αποκλεισμό του από τον τελικό του Australian Open. Ο Ράφα Ναδάλ θέλησε να… παρηγορήσει τον Έλληνα τενίστα με όσα είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Ο Ράφα Ναδάλ κυριάρχησε του Στέφανου Τσιτσιπά και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Australian Open. Όταν όμως ενημερώθηκε πως ο Έλληνας αντίπαλός του ήταν πικραμένος μετά τον αποκλεισμό του, ο Ισπανός τενίστας είχε μόνο όμορφα λόγια να πει για τον νεαρό ταλαντούχο τενίστα.

Απογοητευμένος ο Τσιτσιπάς: “Δεν έφθασα καν κοντά! Πως τον νικάει ο Φέντερερ;”

Ο Ναδάλ υπενθύμισε στον Τσιτσιπά το πόσο νέος είναι, ενώ ανέφερε πως ο ίδιος ηττήθηκε πολλές φορές για να… μάθει! “Η ήττα είναι μέρος του παιχνιδιού” είπε αρχικά ο Ναδάλ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα, όταν ενημερώθηκε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς ένιωθε απογοητευμένος.

Ράκος ο Τσιτσιπάς μετά το ματς! Το κοντράστ των συναισθημάτων με Ναδάλ [pics]

“Άλλες φορές νικάς, άλλες φορές χάνεις. Είναι νέος! Εγώ έχασα πολλές φορές για να το μάθω αυτό. Όλοι πρέπει να ζουν αυτήν την εμπειρία. Όταν βγαίνεις στο court, ξέρεις ότι μπορεί να χάσεις ή να νικήσεις. Έτσι είναι το άθλημα. Κάθε εβδομάδα υπάρχει ένας νικητής και όλοι οι υπόλοιποι χάνουν. Όταν παίζεις αυτό το άθλημα, πρέπει να το ξέρεις αυτό. Όταν χάνεις, βέβαια, είναι φυσιολογικό να είσαι… down” τόνισε.

Στη συνέχεια, ο Ναδάλ προσπάθησε να ενθαρρύνει τον νεαρό Έλληνα τενίστα ενόψει της συνέχειας στην καριέρα του, τονίζοντας πως κι ο ίδιος είχε εκπληκτική απόδοση στον ημιτελικό. “Απόψε έπαιξα πολύ καλά. Εκείνος έπαιξε ένα εξαιρετικό τουρνουά. Ήταν ο πρώτος ημιτελικός για εκείνον. Είναι νέος. Έχει τα πάντα για να γίνει ένας σπουδαίος πρωταθλητής. Δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είσαι πεσμένος, όταν έχεις ξεκινήσει έτσι τη σεζόν, κατά τη γνώμη μου, έστω και αν είναι φυσιολογικό να μην είσαι χαρούμενος αμέσως μετά το ματς” κατέληξε ο Ράφα Ναδάλ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ