Κύπελλο: Στα προημιτελικά ο Εργοτέλης. Πέρασε από τα… 11 βήματα


Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε ο εμφύλιος του Ηρακλείου μεταξύ ΟΦΗ και Εργοτέλη στο «Γεντί Κουλέ» για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 4-3 κι έγιναν η μοναδική ομάδα της Football League που προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Ο Εργοτέλης έκανε την έκπληξη και πήρε το εισιτήριο για τους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τον ΟΦΗ. Η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι,  αφού το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια όσο και στην παράταση έληξε ισόπαλο 1-1 (σ.σ. έτσι είχε λήξει το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι).

Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 4-3 στα πέναλτι κι έγιναν η μοναδική ομάδα από τη δεύτερη κατηγορία που συνεχίζει στη διοργάνωση.

Δύο χαμένα πέναλτι στην κανονική διάρκεια του αγώνα και άλλα δύο στην διαδικασία των πέναλτι “πλήγωσαν” τον ΟΦΗ, ο οποίος έβγαλε… τα μάτια του κι αποκλείστηκε, με τον Ροβίθη να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι του αγώνα και να στέλνει τον Εργοτέλη στα προημιτελικά.Ο αγώνας

Ο Εργοτέλης είχε πολύ καλή παρουσία στο “Γεντί Κουλέ”και φάνηκε να εκμεταλλεύεται το “βαρύ” κλίμα που επικρατεί στην ομάδα του ΟΦΗ, μετά και το “διαζύγιο” με τον Νίκο Παπαδόπουλο. Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν χώρους ακάλυπτους, είχαν πολύ καλή συνεννόηση στις γραμμές τους και πολύ καλύτερες επιθετικές συνεργασίες από τους γηπεδούχους.

Η ροή του αγώνα έδειξε πως ο Εργοτέλης θα έφτανε στο γκολ, κάτι που πέτυχε στο 23′. Ο Ιατρούδης τροφοδότησε τον Μπουτσάκη στον άξονα και αυτός με ένα φανταστικό αριστερό βολέ έστειλε τη μπάλα στο δεξί “παραθυράκι” του Σωτηρίου, ανοίγοντας το σκορ.

Τα πράγματα “στράβωσαν” ακόμα περισσότερο για τον ΟΦΗ στη συνέχεια. Στο 31′ ο εκνευρισμένος Κουτσιανικούλης έκανε σκληρό τάκλιν στον Οικονόμου και είδε αρχικά την κίτρινη κάρτα από τον Κουτσιαύτη. Ο Έλληνας επιθετικός όμως κάτι είπε στη συνέχεια στον διαιτητή και είδε την απευθείας κόκκινη!

Η εξέλιξη αυτή “ταρακούνησε” τον ΟΦΗ, που ανέβασε την απόδοση του και έφτασε στην ισοφάριση λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του… υπηρεσιακού, Νίκου Καραμπετάκη, κατάφερε να κάνει το 1-1 μετά από εκτέλεση πέναλτι του Νέιρα (με το ίδιο σκορ είχε λήξει ο πρώτος αγώνας).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στο 57′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν… κεφάλι στο σκορ. Ο Κουτσιαύτης καταλόγισε παράβαση του Μπουσέλη πάνω από τον Πέρσον, ο Νέιρα ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κατσιμήτρος μάντεψε σωστά και απέκρουσε το χτύπημα του αντιπάλου του.

Την ίδια κατάληξη (εκτός δικτύων) είχε και το τρίτο πέναλτι που κέρδισε ο ΟΦΗ. Ο Κουτσιαύτης καταλόγισε χέρι του Μπουρσέλη στην περιοχή, ο Ποτουρίδης εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά έστειλε την μπάλα δοκάρι και άουτ! Η τελευταία φάση του αγώνα έγινε στο 90+1′ με τον Σωτηρίου να διώχνει δύσκολα το δυνατό σουτ του Μπουτσάκη. Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην 30λεπτη παράταση…

Ούτε στην παράταση, όμως, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους, με τον Εργοτέλη να προκρίνεται τελικά στη διαδικασία των πέναλτι.Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Καραμπετάκης): Σωτηρίου, Μιχόγιεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Δεληγιαννίδης (88’ Κυριακίδη), Νάστος, Μεγιάδο, Νέιρα, Κουτσιανικούλης, Οικονόμου (46’ Σάσσι), Πέρσον (60’ Βουό).

Εργοτέλης (Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Οικονόμου (46’ Ροβίθης) , Μπουρσέλης (81’ Προβυδάκης), Λαμπάκης, Μπάτζιος, Μπρους, Μπουτσάκης, Τσέλιος, Κούατενγκ (62’ Κατσούρη), Ιατρούδης, Έφορντ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ