Δημοσκόπηση – κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ – Πανικός στο Μαξίμου


Ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση Τσίπρα – «προθύμων» – Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών η πλειοψηφία του ελληνικού λαού

Διψήφια διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΙ, με τους πολίτες να τιμωρούν τις επιλογές Τσίπρα στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η αξιωματική αντιπολίτευση αποσπά το 33%, ενώ η Κουμουνδούρου ακολουθεί με 22,5%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, η οποία βρίσκεται στο 8%, ενισχύοντας την θέση της κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Έπονται το Κίνημα Αλλαγής (6,5%) και το ΚΚΕ (6%), που αμφότερα έχουν απωλέσει μισή μονάδα.

Κανένα άλλο κόμμα δεν εισέρχεται στην δημοσκοπική Βουλή. Πιο κοντά στο όριο είναι η Ένωση Κεντρώων, με 2%, ενώ οι ΑΝΕΛ και Το Ποτάμι μετρήθηκαν στο 1%, που σημαίνει πως ούτε ο Πάνος Καμμένος ούτε ο Σταύρος Θεοδωράκης επωφελούνται από τις διαμετρικά αντίθετες θέσεις τους για τις Πρέσπες.

Η ΝΔ διατηρεί καθαρό πλεονέκτημα 37 μονάδων στην παράσταση νίκης, καθώς το 59% προβλέπει πως η Πειραιώς θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει αμετάβλητο προβάδισμα 11 μονάδων στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Στα θετικά για την Νέα Δημοκρατία είναι ότι η συσπείρωση των υποστηρικτών της παραμένει υψηλή, στο 81%. Από τους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές το 53% δηλώνει πως μένει πιστό στην Κουμουνδούρου, ενώ διαπιστώνεται μία διαρροή της τάξης του 17% προς την ΝΔ.

«Βουλιάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ και στη δημοσκόπηση της Rass

Μεγάλο προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ και στην έρευνα της εταιρείας Rass.
Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ